BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Koliko dugo traju All-on-4 fiksni zubi na implantatima?

All-on-4 metoda je revolucionarna tehnika koja pruža pacijentima mogućnost da imaju čvrst i prekrasan osmijeh. Međutim, kao i svaki medicinski tretman, važno je biti informiran i pridržavati se svih uputa kako bi se osigurala dugotrajnost i kvaliteta vaših novih zuba. Sve o tome koliko dugo traju All-on-4 fiksni zubi na implantatima saznati možete u našem novom blogu!

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Kada razmišljate o All-on-4 metodi i zubnim implantatima, jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja je: "Koliko dugo će trajati?" Ova metoda, koja omogućava postavljanje cijelog seta zuba na samo četiri implantata, postala je popularna zbog svoje učinkovitosti i estetskog izgleda. No, koliko dugo možete očekivati da će vaši novi zubi trajati?

24

Kvaliteta izvedbe tretmana

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je kvaliteta izvedbe tretmana. Ako su implantati pravilno postavljeni, potpuno okruženi kostima i imaju dovoljno zdravog zubnog mesa oko sebe, očekivana trajnost će biti duža.

Važnost održavanja

Da bi implantati što duže trajali, ključno je njihovo pravilno održavanje. To uključuje redovito čišćenje, korištenje odgovarajućih četkica i izbjegavanje prekomjernog pritiska na implantate. Pušenje i nekontrolirani dijabetes su faktori koji mogu negativno utjecati na trajnost implantata.

25

Kvaliteta zubnog mesa

Za dugotrajnost implantata ključna je kvaliteta zubnog mesa oko njih. Postoje dvije vrste zubnog mesa: tvrdo i mekano. Tvrdo zubno meso, koje sadrži keratin, štiti implantat, dok mekano zubno meso može s vremenom nestati. Važno je osigurati dovoljno tvrdog zubnog mesa oko implantata kako bi se osigurala njihova dugotrajnost.

Pravilno čišćenje

Pravilno čišćenje je ključno za očuvanje implantata. To ne uključuje samo četkanje, već i čišćenje prostora između zuba i zubnog mesa. Preporučuje se korištenje posebnih četkica i drugih alata kako bi se osiguralo temeljito čišćenje.

Mogući problemi

Kao i svaki medicinski tretman, mogu se pojaviti komplikacije. Najčešće komplikacije uključuju lomljenje zuba ili mosta. Međutim, ako je tretman pravilno izveden i ako se pridržavate svih uputa za održavanje, rizik od komplikacija je minimalan.

Dugoročna perspektiva

Ako se All-on-4 implantati pravilno održavaju, mogu trajati desetljećima. Međutim, važno je redovito posjećivati stomatologa i pratiti stanje implantata i zubnog mesa. Uz pravilnu njegu i održavanje, vaši All-on-4 implantati mogu vam pružiti osmijeh koji će trajati cijeli život.

26

All-on-4 metoda je revolucionarna tehnika koja pruža pacijentima mogućnost da imaju čvrst i prekrasan osmijeh. Međutim, kao i svaki medicinski tretman, važno je biti informiran i pridržavati se svih uputa kako bi se osigurala dugotrajnost i kvaliteta vaših novih zuba. Ako razmišljate o ovoj metodi, razgovarajte s vašim stomatologom i informirajte se o svim prednostima i potencijalnim izazovima. Uz pravilnu njegu, vaši All-on-4 zubi mogu trajati cijeli život.

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više