BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

All-on-4 metoda: Što pacijenti trebaju znati prije zahvata

Metoda "All-on-4" postaje sve popularnija u stomatologiji, posebice kada govorimo o zubnim implantatima. No, mnogi pacijenti nisu upoznati s određenim informacijama prije nego što se odluče za ovu terapiju. U ovom blogu osvrnut ćemo se na neke od tih ključnih informacija.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Što je All-on-4 metoda?

Metoda All-on-4 je tretman namijenjen osobama čiji su zubi u lošem stanju, toliko da je potrebno ukloniti sve postojeće zube, postaviti implantate i pružiti potpuni set zuba - sve to u jednom danu. Iako se većina tretmana provodi u jednoj sesiji, stvarnost je nešto složenija.

28

Privremeni zubi

Nakon tretmana, pacijenti dobivaju set privremenih zuba. Ovi zubi su deblji od konačnih i mogu uzrokovati poteškoće u govoru, poput šištanja. No, konačni zubi bit će tanji i udobniji za nošenje.

Izgled privremenih zuba

Privremeni zubi možda neće izgledati savršeno kao što se prikazuje na promotivnim fotografijama. Na primjer, srednja linija može biti pomaknuta ili neki zubi mogu biti duži od drugih. Važno je shvatiti da su to privremeni zubi te da će konačni zubi biti prilagođeni vašim željama.

Čvrstoća privremenih zuba

Iako su privremeni zubi deblji, moguće je da se slome. Ako do toga dođe, vaš stomatolog će ih popraviti ili zamijeniti. Preporučljivo je postupati s oprezom dok ne dobijete konačne zube.

Broj zuba u All-on-4 metodi

Uobičajeni broj zuba koji se postavlja s metodom All-on-4 je deset. No, ovisno o anatomiji čeljusti i drugim faktorima, može biti potrebno postaviti više ili manje zuba.

Konačni zubi

Konačni zubi postavljeni metodom All-on-4 dizajnirani su tako da izgledaju i osjećaju se poput vaših prirodnih zuba. Naša je namjera pružiti vam osmijeh koji će obogatiti vaš svakodnevni život. Dok radimo na vašem konačnom osmijehu, vaš stomatolog će uzeti u obzir sve vaše želje kako biste bili potpuno zadovoljni s krajnjim rezultatom.

30

Neočekivane situacije

Kao i kod svakog medicinskog tretmana, moguće su neočekivane situacije. Na primjer, neki pacijenti mogu osjetiti povećano lučenje sline ili osjetljivost na implantatima. Važno je redovito komunicirati s vašim stomatologom o svim eventualnim pitanjima ili brigama.

29

Metoda "All-on-4" predstavlja revolucionarnu tehniku koja pacijentima može pružiti novi osmijeh u samo jednom danu i to potpuno bezbolno. No, važno je biti dobro informiran o svim aspektima tretmana kako biste znali što možete očekivati. Ako razmišljate o ovoj metodi, posavjetujte se s vašim stomatologom o svim prednostima i mogućim izazovima kako biste donijeli najbolju odluku za sebe.

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više