BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

ALL-ON-4 cijena

ALL-ON-4 metoda jedan je od skupljih zahvata u stomatološkim poliklinikama kojim rješavamo potpunu bezubost te njime pacijenti dobivaju ponovno puni zubni niz i doživotno rješenje. Danas ćemo pokušati objasniti što se krije iza toliko visoke cijene ALL-ON-4 zahvata.

AUTOR ČLANKA

Ivor Sokolić dr. med. dent.

Koje su prednosti ALL-ON-4 metode?

Prije nego se pozabavimo financijskim aspektima, važno je razumjeti samu metodu i njezine prednosti. ALL-ON-4 je najučinkovitije i najčešće stomatološko rješenje za problem potpune bezubosti. „All on four“ u doslovnom prijevodu znači „sve na četiri“, a označava ugradnju fiksnog zubnog mosta (sa svim zubima) na četiri implantata, u jednu ili obje čeljusti. Ugrađeni zubni implantati funkcioniraju kao svojevrsni nosači, a na njih se postavlja i trajno učvršćuje nadomjestak u obliku fiksnog zubnog mosta.

Kada nas pacijenti posjete s problemom potpune bezubosti, djelomične bezubosti kod koje zubi nisu pogodni za nosače protetskog nadomjestka ili kod uznapredovalog parodontitisa kod kojeg su svi zubi indicirani za vađenje, onda je naš odabir upravo ALL-ON-4 metoda. Ova metoda je izuzetno popularna zbog svog uspjeha u pružanju stabilnosti, funkcionalnosti i estetike pacijentima, a pri vrhu je najboljih stomatoloških rješenja i kada je riječ o dugotrajnosti osmijeha!

Stabilnost i funkcionalnost

ALL-ON-4 metoda pruža iznimnu stabilnost i funkcionalnost. Postavljanje četiri dentalna implantata u optimalne točke u čeljusti omogućuje ravnomjerno raspoređivanje opterećenja na implantate. Ova ravnoteža osigurava čvrstu pričvršćenost mosta, omogućujući pacijentima normalno žvakanje hrane i uživanje u svakodnevnim aktivnostima bez straha od pomicanja zubi. Budući da naši stomatolozi u ordinaciji trajno pričvršćuju zubni most za implantate, pacijenti nemaju potrebu ni mogućnost samostalno skinuti most, no ako za to bude potrebe, pacijent nas uvijek može posjetiti i mi ćemo to napraviti umjesto njih.

Visoka estetika osmijeha

Jedan od ključnih ciljeva ALL-ON-4 metode je pružiti pacijentima prirodan i estetski privlačan osmijeh. Most ili proteza koji se postavljaju na implantate izrađuju se prema individualnim potrebama pacijenta i prilagođavaju se boji, obliku i veličini prirodnih zuba. Ovaj pristup osigurava da se osmijeh uklopi u izgled lica i pruža pacijentima povjerenje i samopouzdanje u njihovu svakodnevnu interakciju s drugima.

Iskustvo našeg pacijenta (9)

Doživotno rješenje

Što se dugotrajnosti tiče, za ALL-ON-4 metodu možemo reći da je to jedna od najboljih usluga kada je u pitanju izdržljivost i dugotrajnost. Kako bi osmijeh uz ovu metodu trajao što duže, pa čak i doživotno, najvažnije je ozbiljno shvatiti dobru oralnu higijenu. Naši doktori na kraju terapije uvijek daju detaljne upute za pravilno očuvanje oralnog zdravlja, a ako ih se pravilno pridržavate te ako ćete dolaziti na godišnje kontrole, rezultati će biti izvrsni!

Povratak samopouzdanja

Gubitak zuba može imati negativan utjecaj na samopouzdanje pacijenta. ALL-ON-4 metoda omogućuje pacijentima da vrate svoj osmijeh i samopouzdanje. S obnovljenim osmijehom koji izgleda prirodno i funkcionalnošću koju pruža ova metoda, pacijenti se mogu osjećati samopouzdano u svoj izgled i vratiti se normalnim aktivnostima bez ograničenja.

Koja je stvarna cijena ALL-ON-4 metode?

Cijena zahvata ALL-ON-4 metodom kreće se od 7.346 € / 55.348,4 kn, a ovisi o pacijentovoj dentalnoj situaciji, broju implantata koji se ugrađuju te o individualnom planu liječenja, implantiranja i kompleksnosti zahvata.

Primjerice, ako nas pacijent posjeti s dotrajalom mobilnom protezom i u njegovoj čeljusti prilikom dolaska nema zubi i nije potrebno dodatno liječenje i vađenje zuba, tada se odmah prelazi na zahvat i od ukupne cijene oduzima se primjerice, cijena vađenja zuba.

S druge strane, ako nas pacijent posjeti s dotrajalim fiksnim ALL-ON-4 radom uz koji ima odgovarajuću implantološku knjižicu (certifikat o marki i modelu implantata), tada se pacijentu ne naplaćuje ni ugradnja implantata.

Svaki slučaj je individualan i razlikuje se od pacijenta do pacijenta. No, postoji način kako pacijent prije ulaska u terapiju može saznati koliko bi točno iznosila cijela terapija, od početka pa sve do kraja, a to je besplatan prvi pregled. Svakom pacijentu dajemo mogućnost da nas posjeti na prvom pregledu te mu, potpuno besplatno, omogućujemo detaljne konzultacije s doktorom, brojne savjete, kompletnu analizu trenutnog dentalnog stanja pacijenta te sastavljanje plana terapije. Nakon besplatnog prvog pregleda pacijent dobiva dovoljno vremena za odluku želi li ući u terapiju ili ne. Ako se pacijent ne odluči za terapiju, svejedno neće platiti ništa, a ako odluči novi osmijeh dobiti baš kod nas, tada pronalazimo prvi slobodan termin i započinjemo put ka novom osmijehu!

Iskustvo našeg pacijenta (7)

Što sve uključuje ALL-ON-4 metoda i zašto ukupna cijena iznosi toliko?

ALL-ON-4 metoda jedna je od skupljih zahvata, ali iza cijene se krije nešto što nema cijenu, a to je doživotno rješavanje svih problema sa zubima, doživotno rješavanje boli sa zubima kao i skrivanja osmijeha. Naši pacijenti koji su se odlučili za ovu metodu, često kažu da osjećaj zadovoljstva i kvalitete novog osmijeha opravdava cijenu ove usluge te da su znali prije, da bi se za ovu metodu odlučili puno ranije. To pogotovo ističu oni pacijenti koji su se dugi niz godina borili s strašnom boli zuba, lošom estetikom i neugodnim zadahom te koji su prije odluke za ALL-ON-4 metodu isprobali nekoliko jeftinijih zahvata kod drugih stomatologa, koji su se pokazali loše kvalitete i rezultirali godinama odugovlačenja, dodatnim zahvatima te bačenim novcem.

Glavni razlog zašto je ova metoda skuplja u usporedbi s tradicionalnim metodama je složenost postupka i visoka kvaliteta materijala koji se koriste.

Evo nekoliko faktora koji doprinose visokim troškovima ALL-ON-4 metode:

Kirurški zahvat: Postavljanje implantata zahtijeva kirurški zahvat koji provodi specijalizirani oralni kirurg. Ovaj postupak zahtijeva visoku razinu stručnosti i preciznosti, kao i upotrebu posebne opreme i materijala.

Kvaliteta implantata: Implantati koji se koriste u All-on-4 metodi su visokokvalitetni dentalni implantati izrađeni od biokompatibilnih materijala poput titana. Ti implantati su skuplji od tradicionalnih protetskih rješenja.

Protetski rad: Izrada protetskog rada za All-on-4 metodu zahtijeva posebne vještine i materijale. Estetski privlačan i funkcionalan most ili proteza moraju biti izrađeni kako bi se nadoknadio cijeli niz zuba. Ovo uključuje dizajniranje, izradu i prilagodbu protetskog rada od strane stručnjaka.

Dodatni postupci: Prije same implantacije može biti potrebno provesti dodatne postupke kao što su ekstrakcija zuba, koštane graftove ili liječenje desni. Ti dodatni postupci mogu dodatno povećati troškove liječenja.

Ovdje možete poslušati iskustvo našeg pacijenta koji je zauvijek pobijedio strah od stomatologa i riješio se svih problema sa zubima, brzo i potpuno bezbolno, uz ALL-ON-4 metodu!

Iskustvo našeg pacijenta (11)

Ovdje pogledajte video

Ako želite promijeniti kvalitetu svoga života na bolje i zauvijek se riješiti svih problema sa zubima, nemojte čekati. Naručite se na besplatan prvi pregled, porazgovarati ćemo i ponuditi ćemo vam više različitih rješenja. Sigurni smo da postoji rješenje koje će vam odgovarati i koje će vratiti osmijeh na vaše lice i prije nego što možete zamisliti! Slobodno nas kontaktirajte pozivom na 01 6542 655 ili mailom na info@arenadental.hr. Mi smo tu za vas!

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više