Estetska stomatologija

Brzo i lako do prekrasnog osmijeha
Moderno vrijeme, u kojem su ljepota i mladost društveni imperativi, dentalnu medicinu je ponovno definiralo ne samo kao isključivo zdravstvenu, nego i kao estetsku djelatnost. Lijep i blistav osmijeh najbolji je pokazatelj zdravlja, ali i ključ lijepog i mladenačkog izgleda. Jednako, u poslovnom kao i u privatnom životu, zdravi i bijeli zubi igraju veliku važnost.

Čime se bavi estetska stomatologija?

Estetska stomatologija za funkciju ima poboljšanje estetske vrijednosti zuba i osmijeha te uključuje:
• Izbjeljivanje zuba – koja se radi pomoću lampe za izbjeljivanje ili materijala za izbjeljivanje. Bijeli zubi pridonose ljepšem i zdravijem izgledu lica.
• Keramičke ljuskice (veneers) – najpopularnija je i najbrža metoda uljepšavanja osmijeha – ljuskice popravljaju boju, oblik i položaj zuba te osmijehu daju novu dimenziju. Nedostatak je što je vrlo mali broj pacijenata kandidat za takve radove.
• Bezmetalne krunice – pružaju apsolutnu prirodnost boje i oblika, izvanredan lom svjetlosti, ne sadrže „tamni“ metal što pridonosi vrhunskom estetskom učinku.
• Profesionalno čišćenje i poliranje zubi
• "Hollywood smile"

Što je Hollywood smile?

Estetski zahvat kojim se korigira oblik i boja zuba u frontalnom području, a najčešće podrazumijeva izradu keramičkih ljuskica (veneers) koje su popularne zbog konzervativnog pristupa nazivamo “Hollywood smile”. Kod ovog postupka potrebno je minimalno brušenje zuba ili, u pojedinim slučajevima, brušenje uopće nije potrebno.

“Hollywood Smile” predstavljaju bijeli, pravilno položeni i ravni zubi, a kako bi se takav identičan osmijeh dobio treba se pridržavati pravila u kreiranju zvjezdanog osmijeha.

Za Hollywoodski osmijeh sve treba biti baš idealno!

• idealan odnos dužine i širine zuba
• idealan raspored i položaj zuba
• idealan i pravilan nagib, orijentacija zuba
• idealan odnos zuba prema usnama i licu

Kažu kako lijep osmijeh otvara sva vrata jer je prvo što sugovornik primijeti. Stoga, ne začuđuje sve veći broj ljudi koji poseže za korektivnim i estetskim zahvatima kako bi poboljšali svoj osmijeh.

Ako želite imati osmijeh kao hollywoodska zvijezda, posjetite nas, posavjetujete se sa specijalistom i ostvarite blistav osmijeh!

Izbjeljivanje zubi

Biserno bijeli zubi želja su svake osobe. Prelijep i zdrav osmijeh ispunjava osobu samopouzdanjem, ali predstavlja i bitnu komponentu sveukupnog zdravlja. Danas je izbjeljivanje zubi siguran, učinkovit i brz način za osvježenjem lica, a time i cjelokupnog izgleda.

Različiti faktori mogu dovesti do promjena boje zuba, od genetskih i degenerativnih promjena, vitaminskih i mineralnih pripravaka, sve do antibiotika. Nadalje, konzumacija obojene hrane i pića, kao i starenje. Loše liječenje zuba također je jedan od učestalih uzroka promjene boje zuba. U nekim slučajevima krivac za tamnjenje zubi može biti loša oralna higijena. Uz redovite godišnje preglede, stomatolozi preporučuju upotrebu zubnog konca i/ili interdentalnih četkica, korištenje čistača jezika za odstranjivanje brojnih bakterija koje se na njemu nalaze, četkice i paste za zube oko čijeg se izbora možete raspitati i konzultirati sa svojim liječnikom dentalne medicine.

Izbjeljivanje zubi ubrajamo u stomatološke estetske tretmane kojim se postojeća boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju. Zubi se mogu izbijeliti na više načina i različitim metodama, a rezultat je vidljiv već nakon 45 minuta. Može se postići i do 8 nijansi svjetlija boja što ovisi o stanju zubne cakline i genetske predispozicije za pojavu osjetljivosti zuba kod pacijenta.

Mogu li sam/a izbjeljivati zube kod kuće?

Da, ali u suradnji i po preporuci stomatologa koji najprije mora uzeti otiske za izradu udlaga, nabaviti preparate za izbjeljivanje zubi udlagama i dati upute kako koristiti. Mnogi preparati koji se mogu kupiti u slobodnoj prodaji za izbjeljivanje zuba treba primjenjivati s velikim oprezom.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.