BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Osnove zubnih implantata: PRVI KORAK PREMA TRAJNOM OSMIJEHU

Zubni implantati nisu samo tehnološki napredno rješenje za nadomještanje izgubljenih zuba, već i ključ za povratak osmijeha koji će trajati cijeli život. U ovom blogu donosimo vam sve detalje o tome što su zapravo zubni implantati, kako izgleda postupak njihovog postavljanja te koje su njihove prednosti.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Lijep i zdrav osmijeh igra važnu ulogu u našim životima. Osim što je bitna estetika osmijeha koji je vrlo važan kada je u pitanju prvi dojam, vrlo je važno osvrnuti se i na funkcionalnu stranu zdravih zubi. U situacijama kada se pacijenti susretnu s gubitkom zubi, često na to gledaju kao nerješiv problem koji treba prihvatiti, a ne situaciju koja je itekako rješiva. Moderne stomatološke tehnologije pružaju revolucionarno rješenje koje ne samo da obavlja funkciju izgubljenog zuba, već potpuno neprimjetno nadomješta praznine kreirajući dugotrajan i zdrav osmijeh, a riječ je o zubnim implantatima.

2

Što su zapravo zubni implantati?

Zubni implantati su revolucionarna stomatološka inovacija koja pruža pacijentima trajno i estetski zadovoljavajuće rješenje za zamjenu izgubljenih ili oštećenih zuba. Osnovna struktura zubnog implanta sastoji se od tri ključna dijela:

  1. Zubni implantat

Implantat predstavlja srce ovog postupka. Izrađen od biokompatibilnog titana, ovaj dio postavlja se izravno u čeljust. Osim svoje iznimne biokompatibilnosti, titan omogućuje postupnu integraciju s okolnom kosti. Taj ključni proces, poznat kao oseointegracija, rezultira čvrstim povezivanjem implantata s kosti, pružajući stabilnu osnovu za nadogradnju. U našoj poliklinici pronaći možete PREMIUM vrstu zubnog implantata (Straumann) i STANDARD vrstu (MIS). Više o vrstama zubnih implantata možete pročitati ovdje.

2. Abutment (nadogradnja)

Nakon uspješne oseointegracije, postavlja se abutment, čime se spaja implantat s nadogradnjom. Nadogradnja je struktura koja izlazi iznad linije desni i služi kao platforma za postavljanje protetskog zuba. Abutment omogućuje precizno pozicioniranje nadogradnje, stvarajući spojni element između titanijevog implantata i protetskog dijela.

3. Protetski nadomjestak (zubna krunica)

Kada su implantat i nadogradnja postavljeni, dolazi vrijeme za postavljanje protetskog nadomjestka, odnosno zubnih krunica. Zubne krunice izrađene su od visokokvalitetnih materijala, a nakon odabira najbolje vrste za vas ta se zubna krunica prilagođava boji, obliku i veličini preostalih zuba, postižući izuzetno prirodan izgled.

Postupak postavljanja

Besplatan prvi pregled

Besplatan prvi pregled predstavlja početnu točku u postupku ugradnje titanskih zubnih implantata. Stručnjaci detaljno analiziraju dentalno stanje, procjenjujući zdravlje preostalih zuba i identificirajući potrebe za eventualnim dodatnim zahvatima, poput vađenja zuba koji su nepovratno oštećeni. Paralelno, procjenjuje se kvaliteta kosti kako bi se odredila adekvatnost za postavljanje implantata.

Kirurški zahvat

Nakon temeljite analize, drugi korak uključuje kirurški zahvat za postavljanje implantata. Prije početka zahvata dobit ćete lokalnu anesteziju i nećete osjetiti nikakvu bol. Zahvat ugradnje jednog implantata traje otprilike 15 minuta, a izvodi se tako da titanski vijak ugrađujemo u kost čeljusti. Odmah nakon zahvata dobit ćete antibiotik i analgetik, a moći ćete sasvim normalno funkcionirati.

Proces integracije implantata s kosti

Nakon uspješno provedenog kirurškog zahvata, treći korak je proces integracije implantata s kosti. Ovaj ključni period traje otprilike tri mjeseca tijekom kojih je važno pravilno održavati redovnu oralnu higijenu. To uključuje redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca i tekućine za ispiranje usne šupljine. Nakon zahvata preporučit ćemo vam posebne proizvode za postoperativnu njegu i profesionalno održavanje oralne higijene, uz odlazak na redovite preglede.

Postavljanje nadogradnje

Nakon srastanja ugradit ćemo protetski nadomjestak, odnosno zubnu krunicu, koju izrađujemo prema najvišem standardu kvalitete i na koje nudimo višegodišnje jamstvo.

4

Prednosti ugradnje zubnih implantata u poliklinici Arena Dental

Zubni implantati predstavljaju revolucionarnu alternativu za zamjenu izgubljenog zuba, a prednosti ovog rješenja sežu mnogo dalje od isključivo estetskog aspekta. Donosimo vam ključne prednosti za odabir ovog dentalnog rješenja!

Detaljne konzultacije s kirurgom prije zahvata. Vaša sigurnost i povjerenje su naš prioritet. Prije samog postupka, pružamo detaljne konzultacije s iskusnim kirurgom. Ovaj osobni pristup omogućuje pacijentima da postavljaju pitanja, izraze svoje želje i dobiju jasnu sliku o planu liječenja. Individualizirani pristup jamči da se svaki korak prilagođava vašim potrebama, osiguravajući da se osjećate potpuno informirano i udobno tijekom cijelog procesa.

Brz i bezbolan proces u moderno opremljenoj specijalističkoj ordinaciji. Zahvaljujući naprednim tehnologijama i iskusnom timu stručnjaka, zahvat se izvodi brzo, učinkovito i bezbolno. Posvećeni smo stvaranju ugodnog okruženja koje smanjuje stres i strahove pacijenata, omogućujući im da se osjećaju sigurno i opušteno, baš kao kod kuće!

Vrhunska njega i kvaliteta materijala po pristupačnoj cijeni. Naša misija je pružiti vrhunske usluge po pristupačnoj cijeni, čime omogućujemo pacijentima pristup vrhunskoj stomatološkoj skrbi bez financijskih opterećenja.

Doživotno jamstvo na zubne implantate. Vaša sigurnost i dugoročno zadovoljstvo su od velikog značaja. Stojimo iza našeg rada pružajući doživotno jamstvo na zubne implantate. Ovo jamstvo odražava našu čvrstu vjeru u visok standard naših usluga, pružajući pacijentima dodatnu sigurnost

Ugradnja prema najvišim standardima (ISO 9001:2015 Certifikat). Naša posvećenost kvaliteti vidljiva je u svakom koraku procesa. Imamo potvrdu certifikata ISO 9001:2015, što znači da se naša praksa drži najviših međunarodnih standarda. Ova potvrda osigurava pacijentima da će ugradnja njihovih zubnih implantata biti obavljena prema najvišim standardima izvrsnosti.

Profesionalna podrška prije, tijekom i nakon zahvata. Vaše povjerenje u naš tim odnosi se na sve faze procesa. Osiguravamo profesionalnu podršku prije, tijekom i nakon zahvata. Naš tim stručnjaka posvećen je vašem cjelokupnom oralnom zdravlju i dobrobiti. Slobodno postavljajte pitanja, dijelite svoje brige, mi smo ovdje da vam pružimo podršku i sigurnost tijekom cijelog vašeg putovanja prema blistavom osmijehu.

3

Zubni implantati nisu samo tehnološki napredno rješenje za nadomještanje izgubljenih zuba, već i ključ za povratak osmijeha koji će trajati cijeli život. Prvi korak prema trajnom osmijehu započinje konzultacijom sa stručnjacima koji će vas voditi kroz postupak i pružiti vam personaliziranu skrb. Ako sanjate o savršenom osmijehu i poboljšanoj kvaliteti života, zubni implantati mogli bi biti upravo ono što vam treba.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite razgovarati o opcijama za rješavanje vašeg problema bezube čeljusti, obratite nam se još danas pozivom na 01 6542 655, mailom na info@arenadental.hr ili ispunjavanjem kontakt forme koja se nalazi ispod ovog bloga. Javite se - vaš novi osmijeh čeka!

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više