BLOG POLIKLINIKE ARENA

Koje su najčešće bolesti kod zubi?

Doktorica drži model zuba u rukama.

Postoje mnoge bolesti zuba koje dokazuju da karijes nije jedina bolest od koje zubi oboljevaju. Kako bi bolje shvatili patologiju zubi, pogledajte infografiku!

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena

LinkedIn

Postoje razne bolesti koje se kod zubi javljaju. S nekima su pacijenti upoznati jer su češće, međutim, postoji one manje poznate a koje također mogu zadati mnoge probleme. Štoviše, mnoge su povezane. Kako biste bolje shvatili patologiju* zubi, odlučio sam sa svojim suradnicima napraviti info grafiku (klik na sliku za uvećanje) koja objašnjava koje su najčešće bolesti zuba.

Prikaz 2 pedkutnjaka i 2 kutnjaka na kojima su opisno prikazane najčešće dentalne bolesti.

Fotografirali smo model pretkutnjaka i kutnjaka u našoj poliklinici te opisali bolesti koje se kod zuba javljaju. Nadam se da će vam ovaj blog post pomoći u boljem razumijevanju te da ćete ubuduće više pažnje obratiti na nastale probleme, ali i da ćete ih na vrijeme rješavati. Naime, pravovremenom posjetom stomatologu te dijagnosticiranjem, većina opisanih bolesti se može spriječiti.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz prikazanu info grafiku ili tražite dodatno pojašnjenje za pojedine bolesti, slobodno napišite u komentarima. Rado ću vam odgovoriti.

*Patologija (patološka anatomija) je znanost koja se bavi proučavanjem bolesti, odnosno promjenama na stanicama, tkivima i organima nastalim tijekom bolesti.

Posljednje objave

Zubni implantati – prikaz titatnskog vijka u modelu zuba.

Razmišljate li o ugradnji zubnih implantata?

Pročitaj više
Pročitaj više
Dr. Marin o odbacivanju implantata.

Može li tijelo odbaciti zubni implantat?

Pročitaj više
Pročitaj više