Zubne paste Sensodyne

Za zdravlje usne šupljine najvažnija je oralna higijena, odnosno redovito pranje zubi četkicom i pastom za zube. Za sprječavanje pojave karijesa preporučuje se pranje zubi minimalno 2 puta dnevno po tri minute. Na tržištu postoji veliki izbor zubnih pasti koje imaju različitu ulogu u vašoj usnoj šupljini. Sve služe za uklanjanje zubnih naslaga od hrane ali neke imaju dodatne pozitivne učinke na vašu gingivu, ogoljele i bolne zubne vratove ili osjetljive zube. Proteklih mjesec dana testirao sam različite Sensodyne paste za zube. Zaključci su sljedeći:

Sensodyne ProNamel ima ugodan okus, ne mijenja okus hrane i pića nakon pranja zubi, a održava svjež osjećaj u usnoj šupljini. Preporučio bih ga osobama koje vole kiselo voće i povrće, salate ili pate od želučanog refluksa, ali i svima drugima kao pastu koja se koristi za jutarnje pranje zubi. Sastav paste će remineralizirati rani gubitak minerala iz cakline.

Sensodyne ProNamel Junior pastu nisam osobno iskušao. Međutim, mom nećaku se svidjela, a kako mi kaže njegova mama, pranje zubića postala mu je manja gnjavaža.

Sensodyne Repair & Protect ima snažan i osvježavajući okus koji traje dugo. Blago ali ugodno žarenje u ustima ostavlja dojam temeljito opranih zubi, a to se može osjetiti i pod jezikom. Sastav paste zatvara male kanaliće na dentinu ogoljelih zubnih vratova te tako redovitim korištenjem smanjuje osjećaj boli.

Sensodyne Complete Protection ima manje izražen osjećaj žarenja u ustima, međutim ima snažniji okus mentola. Zbog toga je namijenjen ljudima kojima osjećaj žarenja nije bio ugodan ali žele zubnu pastu koja ima jak i ugodan okus svježine. Za razliku od ostalih pasta, ova ima ulogu održavanja zdravlja kompletne usne šupljine te pomaže u tegobama uzrokovanih ogoljelim zubnim vratovima kao i kod problema s gingivom (desnima).

Korištenjem Sensodyne pasta uvjerio sam se kolika je razlika između zubnih pasta i koliko je osjećaj čistoće i zdravlja usne šupljine važan. Pravilnim korištenjem četkice i odabirom prave paste za zube promjena se vidi i osjeti u samo nekoliko dana, a osjećaj čistoće i svježine pretvara se u naviku bez koje nećete moći zamisliti bilo koji dio dana.

Ako imate iskustva s korištenjem Sensodyne zubnih pasta, pišite nam! 🙂

Filip Marijan, dr.dent.med.

Dr. dent. med. Filip Marijan, diplomirao je na stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2015. godine, a nakon odrađenog staža, počinje raditi u Poliklinici ARENA 2016. godine. Slobodno vrijeme voli provoditi u krugu obitelji ili čitati stručnu literaturu i usavršavati se.

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2020 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.