Zubni most

Za osmijeh koji traje
Zubni mostovi su trajni protetski nadomjesci namijenjeni popunjavanju praznog prostora između zubi, sprečavanju dislociranja susjednih zuba, oštećenja čeljusnih zglobova ili potpornog tkiva zuba. Postavljaju se na prirodne zube ili na ugrađene zubne implantate i ne mogu stajati zasebno jer je za njihovo držanje potreban temelj (čvrsti korijen okolnih zubi ili implantati). Kada se postavljaju na prirodne zube, potrebno je brusiti okolne zube kako bi most mogao biti fiksiran. Nakon brušenja se uzima otisak zuba kako bi se mogla izraditi zubna krunica.

Što čini zubni most?

Zubni most čine dvije ili više međusobno povezanih krunica koje se fiksiraju na prirodni zub ili zubni implantat. One mogu biti izrađene od keramike na metalu, čiste keramike ili cirkon-keramike. Odabir ovisi o estetskim karakteristikama koje želimo postići. Keramika je zahvalan materijal jer, osim što je lijepa, biokompatibilna je i na nju se slabo hvata zubni plak.

Koja je razlika zubnog mosta u odnosu na zubni implantat?

Dok zubni implantat služi isključivo kao zamjena za prirodni zub, zubni most se sastoji od niza krunica. Krunice se fiksiraju na implantat, čine zubni most ili se stavljaju na zub koji je destruiran (djelomično uništen). Neke od prednosti su brza izrada, postizanje vrhunskog estetskog izgleda te ne izaziva smetnje pri govoru.

Održavanje zubnih mostova 

Nakon izrade i cementiranja, vrlo je bitna higijena te je najbolje koristiti zubnu četkicu ali i zubni tuš jer svojim mlazom može najlakše isprati ostatke hrane ispod međučlanova mosta. Dobrom higijenom i redovitim kontrolnim pregledima u našoj poliklinici, vaše zadovoljstvo novim zubima trajat će dugo.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.