Wironit djelomična proteza

Idealno mobilno rješenje za djelomičan gubitak zuba
Wironit djelomična proteza jedno je od najboljih rješenja mobilne protetike za osobe s djelomičnom bezubosti. Ove iznimno čvrste i ugodne proteze vratit će normalnu funkciju vašim zubima, omogućiti vam potpuno nesmetan govor te staviti prekrasan, blistav osmijeh na vaše lice.

Što su Wironit djelomične proteze?

Djelomična ili parcijalna Wironit proteza je vrsta mobilne proteze za zube koja se izrađuje i preporučuje pacijentima u slučaju djelomičnog gubitka ili nedostatka zuba jedne čeljusti. Wironit djelomična proteza vrlo često se primjenjuje i kod pacijenata koji se, osim s gubitkom zuba, suočavaju i s gubitkom većeg dijela zubne kosti, zbog čega nije moguće ugraditi zubni implantat i pristupiti fiksnom protetskom rješenju.

Wironit djelomična proteza sastoji se od zubnih krunica, metalne baze te retencijskih elemenata (kvačica) kojima se proteza pričvršćuje na preostale zube. Glavna uloga tih elemenata jest pridržavanje proteze, sprječavanje ispadanja, te prijenos žvačnih sila na preostale zube.

Ovakvu mobilnu, djelomičnu protezu pacijenti po potrebi mogu sami skidati i vraćati u usta.

Prednosti Wironit djelomičnih proteza

Glavne prednosti Wironit djelomičnih proteza su njihova izdržljivost i stabilnost. Za te karakteristike zaslužan je upravo Wironit, materijal od kojeg se ove proteze izrađuju. Wironit je metalna legura, tj. kombinacija metala, koja se sastoji od kroma i kobalta.

Osim baze proteze, od Wironita se izrađuju i kvačice kojima se proteza pričvršćuje na zube kako bi se osigurala potpuna sigurnost i stabilnost u ustima. U Stomatološkoj poliklinici ARENA kvačice izrađujemo najmodernijim tehnikama te su u potpunosti nevidljive za vrijeme nošenja proteze.

Cijela konstrukcija Wironit proteze vrlo je lagana, što je čini iznimno ugodnom za nošenje. Osim toga, dio proteze koji se naslanja na nepce površinom je manji nego kod drugih vrsta proteza, što također doprinosi ugodnosti nošenja i lakom navikavanju na protezu.

Wironit djelomična proteza – sve što trebate znati o procesu, pripremi i rezultatima

Priprema

Prije samog procesa izrade i ugradnje Wironit djelomične proteze pacijent dolazi na specijalistički stomatološki pregled koji obuhvaća analizu cjelokupne dentalne situacije te snimanje i rendgensku evaluaciju zuba. Na temelju stanja pacijentove čeljusti dogovara se preporučeni plan terapije te naš tim započinje s pripremom za izradu Wironit proteze.

Tijek zahvata

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Rezultati

Pacijent sada može uživati u prekrasnom, transformiranom osmijehu, normalnoj funkciji zuba i olakšanoj komunikaciji.

Poput zuba, i Wironit djelomičnu protezu potrebno redovito čistiti i pravilno održavati. Naši stomatolozi dat će vam sve potrebne upute za održavanje proteze, kao i za generalno održavanje oralne higijene za vrijeme nošenja proteze.

Osim toga, važno je dolaziti na kontrolne preglede kako bismo mogli pratiti stanje vaše Wironit proteze i vaše oralno zdravlje, te kako bismo na vrijeme uočili i otklonili bilo kakve poteškoće ili oštećenja zuba.

Cijena Wironit proteza

Cijenu Wironit djelomičnih proteza u Stomatološkoj poliklinici ARENA možete pronaći u našem cjeniku

Za sve dodatne informacije, upite ili naručivanje na besplatan specijalistički pregled, slobodno nam se obratite! Pošaljite nam email, online upit ili nas nazovite, a naše stručno osoblje rado će vam pomoći.

Zašto odabrati Stomatološku polikliniku ARENA?

 • Vaša najbolja poliklinika za sve veće i kompleksne stomatološke radove
 • Pažljiv i individualan pristup cijelog našeg stomatološkog tima koji će vas savjetovati i pobrinuti se da dobijete savršeno rješenje 
 • Nudimo individualan plan terapije i više opcija za vaše stomatološke probleme
 • Vlastiti zubotehnički laboratorij i dijagnostički centar omogućuju nam potpunu kontrolu svih procesa liječenja i vrhunsku kvalitetu
 • Za izradu Wironit proteza koristimo isključivo provjerene i visokokvalitetne materijale 
 • Proteze izrađujemo u modernom i tehnološki naprednom zubotehničkom laboratoriju 
 • Nudimo pristupačne cijene Wironit djelomičnih proteza
 • Osiguravamo potpunu ugodnost nošenja proteze te vraćanje funkcije i estetike vašim zubima

Što je polufiksni ili kombinirani rad?

Polufiksni ili kombinirani rad se odnosi na protetski rad koji je moguće djelomično izvaditi iz usta, a kad je u ustima stoji tj., ima svoju funkciju bez mogućih pomaka. Takva vrsta rada je fiksirana odnosno učvršćena specijalnim vezama pa se ti radovi sastoje od dva dijela - fiksnog u obliku krunica na zubima i mobilnog dijela u obliku reducirane proteze povezane posebnim vezama. Takva kombinacija vrlo se često primjenjuje jer omogućava potpunu rehabilitaciju usne šupljine u relativno kratkom periodu, bezbolno i financijski prihvatljivo.
 • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
 • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.