Metal-keramičke krunice

Trajna rekonstrukcija i zaštita oštećenog zuba
Metal-keramičke krunice ističu se kao standardno rješenje za rekonstrukciju funkcije i estetike oštećenih zuba. Idealno su rješenje za zube stražnje regije čeljusti zbog svoje čvrstoće i stabilnosti, no jednako često se koriste i za nadomještanje prednjih zuba. Ugradnjom metal-keramičke krunice uspješno ćemo vam vratiti prijašnju funkciju i lijep izgled zuba.

Što je metal-keramička krunica?

Metal-keramička krunica jedna je od nekoliko vrsta zubnih krunica koje izrađujemo u Stomatološkoj poliklinici ARENA. Radi se o protetskom nadomjesku koji uglavnom pokriva čitavu krunu zuba, a ugrađuje se na funkcionalno ili estetski oštećeni zub.

Metal-keramička krunica ističe se kao standardno i najčešće rješenje za rekonstrukciju oštećenog zuba, a sastoji se od dva glavna dijela – baze i površinskog sloja. Baza je sačinjena od legure metala, točnije kobalt-krom legure iz kojeg je izbačen nikal koji je u prošlosti znao izazivati alergijske reakcije kod manjeg broja pacijenata. Na bazu se postavlja površinski sloj, odnosno sama kruna koja je napravljena od keramike.

Upravo je metalna baza u metal-keramičkoj krunici ono što joj daje stabilnost, čvrstoću i dugovječnost, a keramika joj daje lijep izgled i estetiku prirodnog zuba.

Uz moderne načine izrade i inovativnu tehnologiju koju koristimo u ARENI, metalni dio krunice u potpunosti je prekriven keramikom i nije vidljiv, čak niti uz rub zubnog mesa.

Prednosti metal-keramičkih krunica

Glavna prednost metal-keramičkih krunica leži upravo u njihovoj metalnoj bazi. Legura metala ovoj zubnoj krunici daje iznimnu čvrstoću i stabilnost, što je čini idealnom za postavljanje na stražnje zube, odnosno pretkutnjake i kutnjake gdje su prisutne snažne žvačne sile.

No metal-keramička krunica zadovoljava i estetske standarde pa će vrlo uspješno imitirati izgled vašeg prirodnog zuba i omogućiti vam prekrasan, blistavi osmijeh. Osim toga, cijena metal-keramičkih krunica vrlo je prihvatljiva, što ih čini čestim izborom mnogih pacijenata.

Ugradnja metal-keramičke krunice – sve što trebate znati o procesu, pripremi i rezultatima

Priprema

Priprema za ugradnju metal-keramičke krunice uključuje klinički pregled zuba i desni, snimku zuba (ortopan) te njihovu analizu. Naš stomatolog će utvrditi zdravstveno stanje vaših zubi, desni, zubnog korijena i čeljusne kosti te na temelju toga izraditi i preporučiti idealan plan terapije.

Tijek zahvata

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Rezultati

Mnogo je faktora koji mogu utjecati na dugotrajnost krunica te ona ovisi od pacijenta da pacijenta. Uz pridržavanje uputa stomatologa, redovne kontrole i pravilnu oralnu higijenu, vaša metal-keramička krunica u prosjeku će potrajati 10-15 godina.

Metal-keramička krunica - cijena

Cijena metal keramičke krunice u Stomatološkoj poliklinici ARENA iznimno je pristupačna, a možete je pronaći u našem cjeniku. Za sve dodatne informacije, upite ili naručivanje na besplatan specijalistički pregled, slobodno nam se obratite! Pošaljite nam email, online upit ili nas nazovite, a naše stručno osoblje rado će vam pomoći.

Zašto odabrati Stomatološku polikliniku ARENA?

 • Specijalizirani smo za sve manje ili više kompleksne stomatološke radove
 • Individualan plan terapije za svakog pacijenta, kreiran prema specifičnim potrebama i dentalnom stanju pacijenta
 • Maksimalna kontrola svih procesa liječenja i vrhunska kvaliteta uz vlastiti dijagnostički centar i digitalizirani zubotehnički laboratorij
 • Inovativna rješenja, vrhunska tehnologija i vrsni stomatološki stručnjaci
 • Uz transformirane zube, iz naše Poliklinike izaći ćete sa širokim, zadovoljnim osmijehom na licu
 • Visokokvalitetni materijali za izradu metal-keramičkih krunica za potpunu funkcionalnost i prirodan izgled zuba
 • Empatičan i uvijek srdačan tim koji će se velikom predanošću pobrinuti za svakog pojedinog pacijenta
 • Podrška i profesionalno savjetovanje tijekom cijelog procesa i terapije
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
 • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
 • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.