Keramičke zubne krunice

Najviši standardi kvalitete i estetike
Keramičke krunice idealno su rješenje za rješavanje funkcionalnih i estetskih oštećenja zuba, a zbog svoje visoke kvalitete i estetike u potpunosti imitiraju izgled prirodnog zuba. Uz keramičke krunice vratit ćemo vam osmijeh na lice te bez sumnje povratiti i samopouzdanje.

Što su keramičke krunice?

Keramička ili potpuno keramička krunica je vrsta protetskog nadomjeska koji predstavlja vrhunsko dentalno rješenje kada su u pitanju estetika i funkcionalnost zuba. Upravo zbog svojih vrhunskih karakteristika, keramika je najčešći materijal od kojeg izrađujemo krunice u Stomatološkoj poliklinici ARENA.

Potpuna keramička krunica, kako i samo ime kaže, izrađena je u potpunosti od keramike, uključujući i bazu i površinski dio. Upravo zbog toga ima iznimnu sposobnost translucencije i transparencije, odnosno odbijanja i propuštanja svjetla, što omogućuje potpunu imitaciju izgleda prirodnog zuba.

U modernom zubotehničkom laboratoriju Stomatološke poliklinike ARENA, naš iskusni tim zubotehničara izrađuje potpuno keramičke krunice od visokokvalitetnih materijala koji će u potpunosti zadovoljiti sve vaše estetske i funkcionalne potrebe i zahtjeve.

Prednosti keramičkih krunica

Glavna prednost keramičke krunice jest činjenica da u potpunosti oponaša sva optička svojstva prirodnog zuba, što znači da je gotovo nemoguće razlikovati je od ostatka zuba u ustima.

No osim izgleda, potpuna keramička krunica u potpunosti oponaša i svojstva i funkcije prirodnog zuba što znači da će sve njegove prijašnje funkcije, poput govora i jedenja, biti u potpunosti omogućene.

Keramička krunica izrađena je od biokompatibilnih materijala, iznimno je čvrsta i izdržljiva te ugodna za pacijenta. Zbog svojih iznimnih estetskih karakteristika, keramičke krunice se najčešće predlažu za prednje zube, no idealno su rješenje i za sve ostale zube.

Ugradnja keramičke krunice – sve što trebate znati o procesu, pripremi i rezultatima

Priprema

Svakoj izradi i ugradnji keramičke krunice prethodi detaljan specijalistički pregled kod stomatologa. Stomatolog će pregledati stanje pacijentovih zuba i desni, analizirati snimku zuba (ortopan) te utvrditi njihovo zdravstveno stanje, kao i stanje zubnog korijena i čeljusne kosti. Na temelju trenutačnog stanja zuba, stomatolog preporučuje i sastavlja idealan plan terapije.

Tijek zahvata

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Rezultati

Krajnji rezultat ugradnje keramičke krunice jest prekrasan, transformiran i zdrav osmijeh te povratak svih funkcija oštećenog ili oštećenih zuba.

Vaše keramičke krunice mogu potrajati i do 15 godina, no njihov vijek trajanja je individualan te se razlikuje se od pacijenta do pacijenta. On uvelike ovisi o čimbenicima kao što su kvaliteta materijala i pravilno pripremljeni zagriz, te iskustvo i spretnost stomatologa, koji su u našoj Poliklinici uvijek na najvišoj razini.

Osim toga, trajanje krunica ovisit će i samom pacijentu koji na njihov dugotrajniji vijek može utjecati odlaženjem na redovite kontrolne preglede, te pravilnim i redovitim održavanjem oralne higijene.

Cijena keramičke krunice

Cijenu potpuno keramičke krunice u Stomatološkoj poliklinici ARENA možete pronaći u našem cjeniku

Za sve dodatne informacije, upite ili naručivanje na besplatan specijalistički pregled, slobodno nam se obratite! Pošaljite nam email, online upit ili nas nazovite, a naše stručno osoblje rado će vam pomoći.

Zašto odabrati Stomatološku polikliniku ARENA?

  • Broj 1 poliklinika za sve velike i kompleksnije stomatološke radove
  • Više opcija za rješavanje vaših stomatoloških problema – stvaramo plan terapije prema vašim mogućnostima
  • Osjećajte se ugodno i zbrinuto uz tim kojem je stalo do vas – uvijek smo srdačni i empatični
  • Moderan i digitaliziran zubotehnički laboratorij te vlastiti dijagnostički centar omogućavaju nam vrhunsku kvalitetu i iznimnu kontrolu svih procesa liječenja
  • Iskusni i stručni stomatološki stručnjaci koji će uvijek pronaći inovativna i idealna stomatološka rješenja za vas 
  • Tijekom cijelog procesa liječenja i terapije možete računati na profesionalno savjetovanje i podršku
  • Transformiramo vaš osmijeh i vraćamo samopouzdanje

Što ako mi pukne zubna krunica?

U slučaju puknuća zubne krunice postoje tri načina kako se to može riješiti. Ako se otkrhne mali dio krunice, može se gumicama ispolirati, ako se radi o većem dijelu keramike, onda se može nadomjestiti specijalnim kompozitnim ispunima za keramiku, ali najdugoročnije rješenje je svakako zamjena zubne krunice novom.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.