CIRKON - KERAMIČKE KRUNICE

Prvi odabir pacijenata i stomatologa
Cirkon keramika svojevrsna je revolucija u izradi zubnih krunica jer pacijentima donosi iznimnu čvrstoću i biokompatibilnost. Cirkon-keramička krunica savršeno se prilagođava prirodnim zubima estetski i funkcionalno, hipoalergena je te vaše idealno rješenje za nadomještanje oštećenih zuba.

Što su cirkon-keramičke krunice?

Cirkon-keramičke ili cirkonske krunice su protetski nadomjesci koji se ugrađuju na prirodne zube koji su u većoj ili manjoj mjeri oštećeni, ili pak na zubne implantate. Cirkon keramika, materijal od kojeg se ove krunice izrađuju, predstavlja vrhunac stomatologije i jedno je od najboljih rješenja kada je u pitanju nadomještanje potpune funkcije i izgleda prirodnog zuba.

Cirkon-keramička krunica sastoji se od baze koja je sačinjena od iznimno čvrstog cirkona te od površinskog, vanjskog sloja izrađenog od keramike. Izrađuje se uz pomoć najmodernije CAD/CAM tehnologije u našem zubotehničkom laboratoriju. CAD/CAM označava kompjuterski potpomognut dizajn i izradu cirkonske krunice, a omogućuje iznimno brzu, preciznu i prilagođenu izradu.

Prednosti cirkon-keramičkih krunica

Najveća prednost cirkon-keramičke krunice je biokompatibilnost materijala od kojeg je izrađena. Cirkon keramika u potpunosti se prilagođava zubnom mesu i prirodnim zubima te ne uzrokuje alergijske reakcije, a pokazalo se i da se na cirkon keramici nakuplja najmanji broj bakterija.

Cirkonske krunice najprirodnije su rješenje kada je u pitanju transparentnost i boja zuba, što ih čini odličnim izborom za prednje zube zbog njihove visoke estetike. A zahvaljujući velikoj čvrstoći, cirkon keramika jednako se učestalo koristi i za nadomještanje stražnjih zuba.

Prema tome, za ovu vrstu krunica možemo reći da su među najkompletnijim rješenjima za nadomještanje svih zuba u čeljusti, te da se savršeno prilagođavaju anatomiji, obliku i izgledu pacijentovih zuba, kako estetski tako i funkcionalno.

Ugradnja cirkonske krunice – sve što trebate znati o procesu, pripremi i rezultatima

Priprema

Prije pristupanju samoj izradi cirkonske krunice i pripremanju zuba za ugradnju, pacijent dolazi na prvi stomatološki pregled. Na tom pregledu stomatolog će razgovarati s pacijentom o idealnim rješenjima za njegov specifičan problem te napraviti detaljan pregled i analizu zuba, desni, zubnog korijenja te čeljusne kosti. Na temelju pregleda te analize snimke zuba stomatolog će preporučiti idealnu terapiju i sastaviti plan.

Tijek zahvata

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Rezultati

Cirkon-keramička krunica ima prosječan vijek trajanja od 10 do 15 godina, no njezin stvaran vijek trajanja ovisit će i o samom pacijentu te pravilnoj oralnoj higijeni. Cirkonske krunice, kao i ostatak zuba, važno je redovito prati zubnom četkicom uz korištenje zubnog konca ili interdentalne četkice, te tekućine za ispiranje usta.

Osim toga, potrebno je dolaziti i na redovite kontrolne preglede kod stomatologa.

Cirkonske krunice – cijena

Cijenu cirkon-keramičke krunice u Stomatološkoj poliklinici ARENA možete pronaći u našem cjeniku

Za sve dodatne informacije, upite ili naručivanje na besplatan specijalistički pregled, slobodno nam se obratite! Pošaljite nam email, online upit ili nas nazovite, a naše stručno osoblje rado će vam pomoći.

Zašto odabrati Stomatološku polikliniku ARENA?

  • Stomatološka poliklinika broj 1 za sve kompleksne i velike stomatološke radove
  • Individualan plan terapije za svakog pacijenta – nudimo više rješenja i pronalazimo najbolje
  • Srdačan i empatičan tim kojem je stalo do pacijenata – s nama ste uvijek dobro zbrinuti
  • Najnovije tehnologije, vrhunski zubotehnički laboratorij i vlastiti dijagnostički centar uz koje uspješno i učinkovito provodimo sve procese liječenja zuba
  • Najmodernija, kompjuterski potpomognuta CAD/CAM izrada cirkonske krunice
  • Stomatološki stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom koji vam pružaju podršku, daju savjete i uvijek rado odgovaraju na pitanja
  • Transformiran osmijeh i iznimno zadovoljstvo novim zubima

Cirkonske ili metal-keramičke krunice?

Cirkon je apsolutno materijal današnjice, no oba materijala su jako dobra i ispunit će pacijentova očekivanja. Prednost cirkonske krunice je svakako estetika i čvrtoča, a metalne krunice bolja elasticnost kad su u pitanju radovi velik raspona, pri tome se misli rehabilitacija velikog gubitka zubi tj velik segmenata u kojima nedostaju zubi. Preporuka je prije samog odabira materijala za definitivno protetsko rješenje da se napravi dobar radiološko klinički pregled, plan terapije te na kraju izabere materijal samog rada.
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.