ZUBNE KRUNICE

Za rekonstrukciju izgubljene funkcije i estetike zuba
Zubne krunice protetska su rješenja koja se trajno fiksiraju na izbrušen zub ili zubni implantat s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba. Zubi koji su imali velike karijese te endodontski liječeni zubi, nakon terapije obično imaju velika oštećenja pa bi ih najbolje bilo zaštititi krunicom. Iz estetskih razloga je krunicama moguće preoblikovati zube koji su rotirani ili nagnuti.

Kada je zubna krunica rješenje?

Zubna krunica se izrađuje u slučajevima kada je zub toliko oštećen da se na njemu ne može napraviti ispun, kada je zub oslabljen karijesima, uslijed endodontskog liječenja ili dotrajalosti protetskog nadomjestka. Vijek trajanja zubnih krunica individualan je i razlikuje se od pacijenta do pacijenta te ovisi o nizu čimbenika kao što su kvaliteta materijala i pravilno pripremljeni zagriz, iskustvo i spretnost stomatologa, kao i redoviti kontrolni pregledi. Pravilno i redovito održavanje oralne higijene utječe na dugotrajniji vijek zubnih krunica kao i na opće zdravlje usne šupljine.

Koja je prednost zubnih krunica?

Zubnim krunicama ne samo da vraćamo funkciju i estetiku zuba, već i učvršćujemo sami zub i produljujemo njegov životni vijek.

Prednost krunica je što pacijentima nezadovoljnim oblikom zuba, ako su rotirani ili nagnuti, omogućava preoblikovanje zuba te tako podiže zadovoljstvo estetikom osmijeha i samopouzdanje. Zubnim krunicama se mogu riješiti i obojenja zuba, osobito endodontski liječenih zuba koji s vremenom mogu potamniti, a pravilnim odabirom materijala i boje može se postići željeni efekt.

Prednosti cirkon-keramičke krunice u odnosu na metal-keramičku krunicu

  • Estetika:  cirkon-keramika ima svojstva prirodnih zuba - translucencija, opalescencija, transparencija te ih je često nemoguće razlikovati od prirodnog zuba.
  • Biokompatibilnost: cirkon-keramika ne uzrokuje alergije i tkivo ju odlično podnosi
  • Brzina izrade: kako se u proizvodnji cirkon-keramičkih krunica koriste brzi i visokosofisticirani digitalni uređaji, sama proizvodnja zahtjeva nešto manje vremena.

Nedostaci cirkon-keramičke krunice u odnosu na metal-keramičku krunicu

  • Cijena: radi skupljeg procesa izrade, cirkon-keramičke krunice su još uvijek nešto skuplje u odnosu na metal keramičke krunice.
  • U poliklinici ARENA naši stručnjaci će, nakon specijalističkog pregleda i uvida u dentalnu situaciju, najbolje odlučiti koje zubne krunice su najbolje rješenje za pacijenta.
  • Preporučit ćemo optimalno rješenje koje će biti u skladu sa željama i mogućnostima pacijenta i osigurati dugotrajno zadovoljstvo funkcionalnošću i estetikom.

    Cijene zubnih krunica u Poliklinici ARENA pogledajte ovdje.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2021 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.