Zubne krunice

Za rekonstrukciju izgubljene funkcije i estetike zuba
Imate oštećen, odlomljen ili estetski neprivlačan zub? Zubne krunice savršeno su rješenje za vas! Ovim trajnim protetskim nadomjeskom vratit ćemo prirodan izgled i funkcionalnost vašem zubu na siguran način uz pomoć vrhunske tehnologije i iskusnih stručnjaka.

Što su zubne krunice?

Zubne krunice, poznate i kao navlake za zube, protetska su rješenja koja nadomještaju dio ili cijelu krunu zuba. Vraćaju prirodan izgled zubu te ponovno uspostavljaju njegovu funkciju.

Zubne krunice trajno se fiksiraju na izbrušen zub ili zubni implantat s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba. Zubi koji su imali velike karijese te endodontski liječeni zubi, nakon terapije obično imaju velika oštećenja pa bi ih najbolje bilo zaštititi krunicom. Iz estetskih razloga je krunicama moguće preoblikovati zube koji su rotirani ili nagnuti.

Kada je zubna krunica rješenje?

Zubna krunica se izrađuje u slučajevima kada je zub toliko oštećen da se na njemu ne može napraviti ispun, kada je zub oslabljen karijesima, uslijed endodontskog liječenja ili dotrajalosti protetskog nadomjeska.

Vijek trajanja zubnih krunica individualan je i razlikuje se od pacijenta do pacijenta te ovisi o nizu čimbenika kao što su kvaliteta materijala i pravilno pripremljeni zagriz, iskustvo i spretnost stomatologa, kao i redoviti kontrolni pregledi. Pravilno i redovito održavanje oralne higijene utječe na dugotrajniji vijek zubnih krunica kao i na opće zdravlje usne šupljine.

Koja je prednost zubnih krunica?

Zubnim krunicama ne samo da vraćamo funkciju i estetiku zuba, već i učvršćujemo sami zub i produljujemo njegov životni vijek.

Prednost krunica je što pacijentima nezadovoljnim oblikom zuba, ako su rotirani ili nagnuti, omogućava preoblikovanje zuba te tako podiže zadovoljstvo estetikom osmijeha i samopouzdanje. Zubnim krunicama se mogu riješiti i obojenja zuba, osobito endodontski liječenih zuba koji s vremenom mogu potamniti, a pravilnim odabirom materijala i boje može se postići željeni efekt.

Vrste krunica koje izrađujemo

Najčešće izrađujemo keramičke krunice koje predstavljaju vrhunsko dentalno rješenje kada su u pitanju i estetika i funkcionalnost. Osim što u potpunosti imitiraju izgled i svojstva prirodnog zuba, biokompatibilne su, iznimno čvrste i izdržljive te ugodne za pacijenta.

U našem modernom zubotehničkom laboratoriju, tim Stomatološke poliklinike ARENA izrađuje zubne krunice od vrhunskih, visokokvalitetnih materijala koji u potpunosti zadovoljavaju sve estetske i funkcionalne potrebe i zahtjeve. 

Glavne vrste keramičkih krunica koje izrađujemo su:

 • Potpuna keramička krunica
 • Potpuna keramička krunica – cirkon (tzv. cirkon-keramika)
 • Metal-keramička krunica

Nakon pregleda, razgovora s pacijentom, te detaljne analize zuba i vašeg specifičnog dentalnog stanja, naš tim stomatologa preporučit će rješenje i materijal koji su idealni za vas. Odabir materijala ovisit će o zubu na kojeg stavljamo krunicu i njegovom položaju u usnoj šupljini, o stomatološkim indikacijama, te vašim osobnim, estetskim i drugim preferencijama i mogućnostima. 

Izrada krunica – CAD/CAM tehnologija

Izrada krunica u našoj Stomatološkoj poliklinici izvodi se najmodernijom CAD/CAM tehnologijom. CAD/CAM, od engl. computer-aided design i computer-aided manufacturing, označava kompjuterski potpomognut dizajn i izradu zubnih krunica, ali i ostalih protetskih rješenja koja nudimo. Ova tehnologija omogućuje nam iznimno preciznu, prilagođenu i brzu izradu, a CAD CAM krunice su savršeno prilagođene anatomiji, obliku i estetskom izgledu pacijentovih zuba.

Zašto odabrati Stomatološku polikliniku ARENA za ugradnju zubnih krunica?

 • Naš srdačan i empatičan tim svakom pacijentu pristupa s iznimnom pažnjom i predanošću
 • Jamčimo potpuno zadovoljstvo uslugom i prekrasan, transformiran osmijeh
 • Usko smo specijalizirana poliklinika za sve kompleksnije stomatološke radove
 • Izrađujemo plan terapije prema individualnom dentalnom stanju i mogućnostima pacijenta
 • Koristimo vrhunsku tehnologiju, nudimo inovativna protetska rješenja i imamo najiskusnije stomatološke stručnjake
 • Imamo vlastiti dijagnostički centar i digitalizirani zubotehnički laboratorij koji osiguravaju maksimalnu kontrolu svih procesa liječenja
 • Koristimo visokokvalitetne materijale za izradu zubnih krunica za potpunu biokompatibilnost, funkcionalnost i prirodan izgled zuba
 • Pružamo vam profesionalno savjetovanje i podršku tijekom cijelog procesa i terapije

Ugradnja zubnih krunica – sve što trebate znati o procesu, pripremi i rezultatima

Tijek zahvata

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Rezultati

Zubne krunice, odnosno zubne navlake u pravilu imaju prosječan vijek trajanja između 10 i 15 godina. No, njihova dugotrajnost i stvaran vijek trajanja zapravo ovise o mnogim faktorima, te se razlikuju od pacijenta do pacijenta.

Kvaliteta materijala, pravilna izrada krunica, iskustvo i stručnost stomatologa, te pravilno pripremljen zagriz od ključne su važnosti. No postoje i ključni čimbenici na koje pacijenti mogu utjecati, odnosno pravila kojih bi se trebali pridržavati za što dugotrajniji vijek zubnih krunica.

Oni uključuju redovite kontrolne preglede te pravilno i redovito održavanje oralne higijene. Preporučuje se kombinacija zubne četkice, interdentalne četkice ili zubnog konca, te tekućine za ispiranje usne šupljine.

Zubne krunice - cijena

Cijena zubne krunice ovisit će prvenstveno o materijalu, odnosno vrsti zubne krunice koju odaberete u suradnji s našim stomatolozima, a to može biti keramika, cirkon-keramika ili metal-keramika. 

Cijene pojedinih zubnih krunica u Poliklinici ARENA možete pronaći ovdje, a za sve dodatne informacije, upite ili naručivanje na besplatan specijalistički pregled, slobodno nam se obratite.

Pošaljite nam online upit, email ili nas nazovite i naše stručno osoblje rado će vam pomoći.

Što su zubne krunice?

Zubne krunice su protetski nadomjestci koji se cementiraju na zubu kako bi se nadoknadila izgubljena estetska ili funkcijska uloga zuba. Za zubnu krunicu potrebno je zub izbrusiti na svim plohama, a u nekim situacijama može biti potrebno liječenje ili liječenje i nadogradnja. (To procjenjuje doktor, a uzroci mogu biti karijes, postojeća upala zuba, veliki nedostatak zuba ili potreba za paraleliziranjem zuba). Tkođer se može reći da je zubna krunica zamjena za originalnu pacijentovu caklinu koja više ne zadovoljava potrebe.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
 • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
 • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.