Mobilna protetika

Nadomjestite izgubljene zube brzo i lako
Osmijeh je važan dio svakog čovjeka i jedna od prvih stvari koje se primijete na drugoj osobi. Lijep i blistav osmijeh može značajno doprinijeti našem samopouzdanju, dok ga nedostatak zuba može značajno narušiti. Mobilnom protetikom nadomjestit ćemo izgubljene zube te vam vratiti osmijeh na lice.

Što je mobilna protetika?

Mobilna protetika je područje dentalne medicine, odnosno zubne protetike, koja se bavi izradom mobilnih proteza i nadomještanjem izgubljenih zuba. Mobilna protetika stoga podrazumijeva mobilna rješenja kojima se nadomještaju izgubljeni zubi, a koja, za razliku od fiksnih, pacijenti mogu samostalno skidati i vraćati u usta.

U Stomatološkoj poliklinici ARENA, svu mobilnu protetiku izrađujemo u našem moderno opremljenom zubotehničkom laboratoriju u kratkom roku i prema najvišim standardima kvalitete. Svojim pacijentima uvijek nudimo nekoliko različitih opcija za rješavanje stomatoloških problema te u suradnji s vama biramo i izrađujemo idealnu vrstu mobilne protetike. Cilj nam je rekonstruirati vaš zubni niz te stvoriti vrhunsku cjelinu koja će svojom estetikom i funkcijom poboljšati zdravlje zubi i kvalitetu vašeg života.

Uz naš stomatološki tim uvijek možete biti sigurni kako ćete dobiti vrhunska mobilna protetska rješenja koja će biti ugodna i stabilna za nošenje, dobro ležati u ustima te izgledati potpuno prirodno.

Kada je mobilna protetika rješenje?

Kada fiksni radovi i fiksna protetika nisu moguće ili izvedivo rješenje, najčešće zbog individualne situacije pacijenta, tada se okrećemo mobilnim protetskim rješenjima.

Mobilna protetika idealno je rješenje za djelomičan nedostatak zuba, kao i za potpunu bezubost. U današnje vrijeme ovakva rješenja najčešće se koriste kada stanje čeljusne kosti i zuba pojedinog pacijenta ne dopušta ugradnju zubnih implantata, odnosno prilikom značajnog gubitka zubne kosti koju nije moguće nadomjestiti.

Vrste mobilne protetike

Mobilna protetika uključuje nekoliko različitih vrsta mobilnih proteza, odnosno mobilnih nadomjestaka za zube koji nedostaju. Mobilne proteze su one koje nisu fiksno niti trajno cementirane na zubnim tkivima, tj. na zubima ili zubnim implantatima kao što se to radi pri ugradnji fiksnih nadomjestaka. 

Mobilna protetika koristi se kao rješenje za djelomičan nedostatak zuba ili pak kao rješenje za potpunu bezubost jedne ili obje čeljusti. Osim toga, postoje i kombinirana rješenja mobilnih radova, gdje se jedan dio fiksira na zube, a drugi dio pacijent opet može samostalno skidati i vraćati u usta.

Vrste mobilnih proteza koje izrađujemo u Stomatološkoj poliklinici ARENA su:

  • Potpune ili totalne proteze
  • Djelomične ili parcijalne proteze
  • Wironit proteze
  • Akrilatne premium proteze

Više detalja o protezama te o značajkama pojedine vrste možete pronaći ovdje.

Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.