Fiksne proteze za zube

Za doživotan, prekrasan osmijeh
Potpuna ili djelomična bezubost može značajno utjecati na kvalitetu života, kao i na samopouzdanje pacijenta i oralno zdravlje. Na sreću, problem nedostatka zubi i samopouzdanja može se riješiti uz pomoć uz trajnih, fiksnih i visokokvalitetnih rješenja u obliku fiksnih proteza za zube.

Što su fiksne proteze?

Fiksna proteza za zube vrsta je protetskog nadomjeska koji se trajno fiksira na prethodno ugrađene zubne implantate. Fiksna zubna proteza najučinkovitije je rješenje kod pacijenata koji su izgubili veći broj zuba jedne ili obje čeljusti, kao i kod pacijenata koji se susreću s problemom potpune bezubosti jedne ili obje čeljusti.

S obzirom na velike napretke u području protetike, fiksna proteza za zube danas može iznimno učinkovito zamijeniti prirodne zube te u potpunosti preuzeti sve njihove funkcije. Osim toga, fiksna proteza imitira i estetski izgled zuba pa je razlika između protetskog i prirodnog zuba gotovo nevidljiva.

U Stomatološkoj poliklinici ARENA pacijentima uvijek nudimo više rješenja za njihove stomatološke probleme pa tako imamo i nekoliko različitih vrsta fiksnih proteza koje uz dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede predstavljaju doživotno rješenje za problem bezubosti.

Vrste fiksnih proteza

Sve vrste fiksnih proteza koje ugrađujemo u Stomatološkoj poliklinici ARENA pažljivo su izrađene od vrhunskih materijala iznimne kvalitete u našem modernom zubotehničkom laboratoriju. Naša stomatološka rješenja i protetski radovi u obliku fiksnih proteza prilagođena su individualnim potrebama svakog pacijenta te predstavljaju najučinkovitije estetsko i funkcionalno rješenje.

Fiksna zubna proteza koju izradimo za vas i trajno fiksiramo u čeljust bit će čvrsta, stabilna, potpuno ugodna za nošenje, te će u potpunosti imitirati izgled i funkciju prirodnih zuba. 

Vrste fiksnih proteza koje nudimo u ARENI uključuju:

  • All-on-4
  • All-on-6
  • Toronto/Maló most


Odabir idealne fiksne zubne proteze za pojedinog pacijenta ovisit će o trenutnom zdravstvenom stanju zubi, stomatološkim indikacijama, kao i o individualnim željama i mogućnostima pacijenta. Više o pojedinim vrstama fiksnih proteza možete saznati ovdje.

Fiksna proteza – cijena

Cijena fiksne zubne proteze ovisit će o vrsti proteze koju izrađujemo, te o kompleksnosti i tipu zahvata. Cijene pojedinih vrsta fiksnih proteza možete provjeriti u našem cjeniku.

Stručno osoblje Stomatološke poliklinike ARENA rado će vam pomoći da dođete do svih podataka koji su vam potrebni vezano uz plaćanje i/ili raspoloživost termina.

Pošaljite online upit, zatražite više informacija i naručite se na besplatan specijalistički pregled.

Koliko često moram ići na kontrole nakon protetskog rada?

Na kontrole nakon protetskog rada tj. završne protetske terapije potrebno je dolaziti svakih 6 do 12 mjeseci, na taj način omogućuje se dobro oralno zdravlje i dugotrajnost samog protetskog rada.
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.