Fiksna protetika

Za prekrasan osmijeh i zdrave zube
Oštećeni, slabi zubi, gubitak jednog ili više zuba, sve to može značajno smanjiti kvalitetu života, ali i utjecati na pomanjkanje samopouzdanja. Fiksnim protetskim rješenjima na siguran i brz način vraćamo vam svu funkciju zuba te prekrasan, blistavo bijeli osmijeh na lice.

Što je fiksna protetika?

Fiksna protetika podrazumijeva trajno fiksiranje različitih protetskih nadomjestaka na prirodne zube ili implantate. Ti protetski nadomjesci mogu biti fiksne zubne proteze, zubne krunice, ljuskice za zube ili pak proteze na prečku, a glavna funkcija im je nadomjestiti izgubljene zube ili poboljšati funkciju i izgled postojećih, oštećenih zuba.

U Stomatološkoj poliklinici ARENA, svu fiksnu protetiku izrađujemo u našem moderno opremljenom zubotehničkom laboratoriju brzo i prema najvišim standardima kvalitete. Svojim pacijentima uvijek nudimo više opcija za rješavanje njihovih stomatoloških problema, izrađujemo individualan plan terapije i biramo idealnu vrstu fiksne protetike prema mogućnostima pacijenta.

Uz nas uvijek možete biti sigurni da ćete dobiti vrhunska, biokompatibilna fiksna protetska rješenja koja ispunjavaju najviše estetske i funkcionalne kriterije.

Zubne krunice

Zubne krunice ili navlake idealno su rješenje za vraćanje prirodnog izgleda i funkcionalnosti oštećenog ili odlomljenog zuba. Krunice postavljamo na postojeći, prirodan zub koji pacijentu predstavlja estetski ili funkcionalni problem, a prije postavljanja, taj zub je potrebno izbrusiti.

U našoj Poliklinici najčešće izrađujemo keramičke krunice koje predstavljaju vrhunsko rješenje za obnovu zuba te koje uz redovne kontrole i pravilnu oralnu higijenu predstavljaju i trajno stomatološko rješenje.

Ljuskice za zube

Jedno od najmanje invazivnih stomatoloških rješenja i terapija jesu upravo ljuskice za zube. Kao fiksno protetsko rješenje, zubne ljuskice zahtijevaju minimalno brušenje zuba, a lijepe se na vanjsku stranu postojećih, prirodnih zuba.

Ljuskice se uglavnom koriste za poboljšanje estetskog izgleda zuba, odnosno za manje estetske nedostatke poput diskoloracije, istrošenosti zuba, napuknuća, te za korekciju manjih razmaka među zubima.

Fiksne proteze

Fiksna zubna proteza predstavlja idealno te najjednostavnije rješenje za nedostatak većeg broja zuba jedne čeljusti ili pak trajno rješenje za potpunu bezubost. Fiksne proteze danas se najčešće izrađuju tako što se fiksiraju na zubne implantate prethodno ugrađene u čeljust. Vrste fiksnih proteza koje izrađujemo u ARENI su All-on-4, All-on-6 i Toronto/Maló most, a više detalja o njima možete saznati ovdje.

Ovakve fiksne proteze čvrste su i stabilne te ugodne za nošenje, a značajno poboljšavaju kvalitetu života, kao i estetski izgled zuba.

Proteze na prečku

Proteze na prečku odnose se na protetsko rješenje u obliku polufiksne proteze na implantatima koja, za razliku od fiksne proteze, ima mogućnost skidanja i vraćanja. Ovakve proteze na prečku izrađuju se bez nepca, a postavljaju se na prethodno ugrađena četiri zubna implantata.

Polufiksne proteze koriste se kao rješenje za potpunu bezubost, u potpunosti vraćaju funkciju žvakanja zubima, kao i njihov prirodan izgled. U ARENI ih izrađujemo uz pomoć vrhunskih materijala za potpunu stabilnost i udobnost nošenja.

Zubne krunice ili ljuskice?

U dogovoru s vašim stomatologom saznat ćete što je najbolje rješenje za vašu situaciju. Za ljuskice je potrebno manje brušenja, ali je za dobar konačni efekt bitno da su zubi što zdraviji i zadovoljavajuće boje. Keramičkim krunicama imitiramo oblik, boju i veličinu kakvu želimo.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.