Ugradnja zubnih implantata

Trajno protetsko rješenje
Nedostatak zuba nije samo estetski, nego često i funkcionalni i zdravstveni problem, a zubni implantati njegovo su najbolje i najučinkovitije rješenje. Ugradnjom implantata zauvijek ćemo vas riješiti bezubosti, podići kvalitetu vašeg života te vam vratiti osmijeh na lice.

Što su implantati i kako funkcioniraju?

Zubni implantati su posebno izrađeni titanski vijci koji se kirurškim postupkom ugrađuju u kost gornje i/ili donje čeljusti u slučaju nedostatka prirodnih zuba koje uz protetski nadomjestak savršeno zamjenjuju. Titan je biokompatibilan materijal koji kost prihvaća kao prirodni materijal.

Za razliku od postavljanja zubnog mosta za koji je potrebno izbrusiti dva zuba nosača, kod implantacije nema potrebe za brušenjem susjednih, zdravih zuba. Uz dobro opće zdravlje, održavanje dobre oralne higijene i redovite posjete stomatologu, zubni implantati traju doživotno, a željeni izgled zubi je osiguran jer estetski i funkcionalno potpuno zamjenjuju prirodni zub.

Tko je idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata?

Idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata jest:

 • Osoba starija od 18 godina
 • Osoba s nedostatkom jednog ili više zuba
 • Osoba koja želi trajno rješenje protiv bezubosti
 • Nedostatak jednog, više ili svih zubi često vodi i do raznih tegoba pri pričanju i jelu, ili pak do pada samopouzdanja. Ako se i vi susrećete sa sličnim problemima, a imate više od 18 godina, ugradnja implantata idealno je i trajno rješenje za vas.
 • Slobodno nam se obratite i dogovorite besplatan specijalistički pregled tijekom kojeg ćemo vam pružiti sve željene informacije.

Koje vam vrste zahvata nudimo s obzirom na vaše stanje zubi?

Zahvat kada nedostaje jedan zub

U slučaju nedostatka samo jednog zuba, ugradnja implantata ima prednost u odnosu na most, kojim je također moguće sanirati nedostatak zuba, jer kod ugradnje zubnog implantata, implantacija je jednostavniji i potpuno bezbolan zahvat budući da se susjedni zubi ne trebaju brusiti (ostaju netaknuti).

Zahvat kada nedostaje više zubi

Ako nedostaje više zubi, implantati služe kao nosači mosta sastavljenog od zubnih krunica, a iznimno i u kombinaciji s pacijentovim prirodnim zubima.

Zahvat u slučaju potpune bezubosti

U slučaju potpune bezubosti ugrađuje se 4-6 zubnih implantata koji služe kao nosači mostova.

Implantologija u ARENI – ugradnja implantata u rukama vrhunskih stručnjaka oralne kirurgije

Implantologija je jedna od najnaprednijih grana dentalne medicine koja spaja oralnu kirurgiju, parodontologiju i zubnu protetiku (zubne krunice). Ugradnja zubnih implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u oralnoj kirurgiji, s postotkom uspješnosti od oko 99%, a zubni implantati, uz pravilno održavanje oralne higijene i dobro opće zdravlje, mogu potrajati cijeli život.

Zbog sve bržeg razvoja implantologije, postupak ugradnje zubnih implantata zahtjeva izuzetno educirano osoblje te vrhunsku medicinsku opremu i predstavlja gotovo bezbolan i siguran zahvat.

Fokus implantologije je na estetskom i funkcionalnom problemu gubitka zubi, a naši specijalisti iz područja oralne kirurgije i implantologije, svoj posao obavljaju stručno i s velikom odgovornošću prema svakom pacijentu.

U svom radu koristimo samo najkvalitetnije vrste zubnih implantata, te pacijenti mogu odabrati između standard i premium implantata. Obje vrste iznimno su biokompatibilne, što znači da vrlo lako srastaju s čeljusnom kosti te se ponašaju kao vaš prirodni zub. Upravo ta visoka razina biokompatibilnosti i sposobnost srastanja omogućuju nam izrazito visok postotak uspješnosti implantiranja, kao i veliko zadovoljstvo pacijenata.

Zašto je Stomatološka poliklinika ARENA vaš najbolji izbor za ugradnju implantata?

Poliklinika ARENA, specijalizirana za implantologiju, pacijentima jamči:

 • ​​Zadovoljstvo uslugom i lijep osmijeh
 • ​​Upotrebu visokokvalitetnih materijala
 • Doživotno jamstvo na zubne implantate
 • Konzultacije sa specijalistom oralne kirurgije prije zahvata
 • Vrhunski opremljenu specijalističku ordinaciju za operativne zahvate
 • Ugradnju zubnih implantata prema najvišim standardima (ISO 9001:2015 certifikat)
 • Profesionalnu podršku tijekom cijelog procesa ugradnje zubnih implantata, kao i tijekom cijele postoperativne faze

Ugradnja implantata – sve što trebate znati o zahvatu, pripremi i oporavku

Kandidati

Zubni implantati namijenjeni su pacijentima starijim od 18 godina kojima nedostaje jedan, nekoliko ili svi zubi te za pacijente nezadovoljne klasičnom zubnom protezom koja im uzrokuje nelagodu i smetnje.

Priprema

Prije planiranja implantacije potrebno je napraviti pripremu kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje pacijenata i prevenirale moguće komplikacije. U slučaju bolovanja od nekih kroničnih bolesti preporuka je posavjetovati se sa svojim liječnikom.

Na specijalističkom pregledu utvrđuje se trenutno stanje i radi 3D CBCT snimak. Pomoću trodimenzionalnih prikaza dobiva se točna vizualizacija zubnih struktura u njihovom stvarnom prostornom prikazu. Svaki implantološki zahvat pomno je isplaniran korištenjem ove vrste dijagnostike, te je moguće vrlo precizno virtualno isplanirati cijeli proces same ugradnje implantata, čime se postiže maksimalno precizno pozicioniranje implantata.

Oralni kirurg u suradnji sa specijalistom protetike određuje plan i trajanje terapije. Nakon stručnih konzultacija, pacijent dobiva sve informacije o postupku terapije. Od predoperativne do postoperativne faze, pacijentu je na raspolaganju tim Poliklinike ARENA za podršku i savjete.

Tijek zahvata

Ugradnja implantata najmodernije je rješenje za nedostatak jednog, nekoliko ili svih zuba. Veliku popularnost zahvaljuje tome što je danas uz suvremenu medicinsku tehnologiju gotovo bezbolan i siguran zahvat.

Oporavak

Odmah nakon zahvata pacijent dobiva antibiotik, analgetik te je moguće normalno funkcionirati, a idući dan u stanju je obavljati sve radne aktivnosti. U slučaju otekline pomoći će stavljanje hladnog obloga iznad operiranog mjesta prema preporukama doktora.

Nakon ugradnje zubnih implantata važno je nastaviti pravilno održavati redovnu oralnu higijenu. Pravilno održavanje oralne higijene uključuje redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca ili svile te tekućine za ispiranje usne šupljine. Preporuka je redovito ići na pregled i raditi profesionalno uklanjanje zubnog kamenca i plaka kod stomatologa, barem 2 puta godišnje.

Za postoperativnu higijenu rane potrebno je koristiti izrazito mekane četkice za zube, kao i interdentalne četkice te dobro iščetkati okolne zube kako ne bi došlo do onečišćenja rane. U prva dva tjedna nakon zahvata preporučuju se proizvodi za profesionalno održavanje oralne higijene, tj. za postoperativnu higijenu rane. Sve detalje o tome pacijent dobiva od strane specijalista Poliklinike ARENA nakon zahvata.

Zubni implantati - cijena

Cijena implantata ovisit će o vrsti implantata koje ugrađujemo (standardni ili premium implantati), te o kompleksnosti i tipu zahvata, a u našem cjeniku možete provjeriti cijene pojedinih zahvata i vrsta implantata. Stručno osoblje Stomatološke poliklinike ARENA rado će vam pomoći da dođete do svih podataka koji su vam potrebni vezano uz plaćanje i/ili raspoloživost termina.

Pošaljite online upit, zatražite više informacija i naručite se na besplatan specijalistički pregled.

Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
 • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
 • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.