ALL-ON-4 / ALL-ON-6

Bezbolna implantološka metoda
ALL-ON-4 i ALL-ON-6 su metode ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka na 4 ili 6 titanskih implantata postavljena u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti. Ova metoda potpuno nadomješta izgubljene prirodne zube i drastično poboljšava kvalitetu života.

Prednosti metode su: minimalno vrijeme provedeno u zubarskom stolcu, kratko vrijeme oporavka te, uz dobro opće zdravlje, dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, predstavlja doživotno estetsko i funkcionalno rješenje.

Kome je namijenjeno?

Pacijentima koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, preporuka je napraviti fiksno-protetsko rješenje koje, uz dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke kontrole, traje doživotno. Ova minimalno invazivna metoda temelji se na zubnom mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata, a nastala je kao rješenje za nemogućnost ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Što očekivati?

Pacijent ovom metodom dobiva puni zubni niz, kao fiksni most pričvršćen na četiri posebno postavljena implantata. Na taj način pacijentu podižemo samopouzdanje, a koliko implantati djeluju na samopouzdanje, najviše je vidljivo prvi puta kada se pacijent ugleda s novim osmijehom.

Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni za mlađi izgled osobe, a u isto vrijeme u potpunosti vraćaju funkcionalnost zuba.

Opis zahvata

Zahvat ugradnje zubnih implantata započinje detaljnim specijalističkim pregledom gdje se radi procjena stanja te se planira daljnji plan terapije. Ako na mjestu gdje se planira ugraditi implantat postoji zub, on se vadi, a implantat se ugrađuje na njegovo mjesto.

Protetski rad se sastoji od 4 ili 6 implantata, a može biti izrađen na metalnoj ili cirkonskoj osnovi kao metal-keramički zubni most, metal-kompozitni ili cirkon keramički zubni most. Vrlo često ovakva vrsta rada zahtijeva, tijekom kirurške faze ugradnje implantata, povećanje koštanog grebena (sinus lift) zbog nedostatne količine kosti u stražnjoj regiji.

Tijek zahvata

Najprije se moraju izvaditi postojeći zubi ako još postoji te se nakon toga ugrađuju titanski vijci. Nakon toga slijedi period kojeg nazivamo oseointegracija u kojem dentalni implantat srasta s kosti. Nakon što okolno koštano tkivo sraste s implantatom, na zub se stavlja gingiva-former koji oblikuje zubno meso za zubni nadomjestak. Tjedan do dva nakon zarastanja i oblikovanja zubnog mesa na implantat se postavlja suprastruktura. Zadnja faza je postavljanje keramičke krunice, proteze ili mosta čime se dobiva vrhunsko funkcionalno i estetsko rješenje.

Oporavak

Nakon kirurškog zahvata može doći do oticanja desni i lica, manjeg krvarenja i oticanja oko mjesta zubnog implantata. Za ovakve nuspojave preporučujemo korištenje hladnih obloga tijekom prvih 12 h poslije zahvata u serijama od 20 minuta uz pauzu od deset minuta. U pravilu sve nuspojave prolaze unutar 48 h od zahvata.

Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Pošaljite online upit

Copyright © 2021 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly