IMPLANTOLOGIJA

Zahvati vrhunskih stručnjaka oralne kirurgije
Implantologija je jedna od najnaprednijih grana dentalne medicine koja spaja oralnu kirurgiju, parodontologiju i zubnu protetiku (zubne krunice). Ugradnja zubnih implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u oralnoj kirurgiji, s postotkom uspješnosti od oko 99%, a zubni implantati, uz pravilno održavanje oralne higijene i dobro opće zdravlje, mogu potrajati cijeli život.

Naši specijalisti iz područja oralne kirurgije i implantologije, svoj posao obavljaju stručno i s velikom odgovornošću prema svakom pacijentu.
Zbog sve bržeg razvoja implantologije, postupak ugradnje zubnih implantata zahtjeva izuzetno educirano osoblje te vrhunsku medicinsku opremu i predstavlja gotovo bezbolan i siguran zahvat u stomatologiji.

Implantati su posebno izrađeni titanski vijci koji se kirurškim postupkom ugrađuju u kost gornje i/ili donje čeljusti u slučaju nedostatka prirodnih zuba koje, uz protetski nadomjestak, savršeno zamjenjuju.

Kandidat za ugradnju zubnih implantata:

  • Osoba starija od 18 godina
  • Osoba s nedostatkom jednog ili više zuba
  • Osoba koja želi trajno rješenje protiv bezubosti
Fokus implantologije je na estetskom i funkcionalnom problemu gubitka zubi, a naši specijalisti iz područja oralne kirurgije i implantologije, svoj posao obavljaju stručno i s velikom odgovornošću prema svakom pacijentu.

Poliklinika ARENA, specijalizirana za implantologiju, pacijentima jamči:

  • ​​Zadovoljstvo uslugom i lijep osmijeh
  • ​​Upotrebu visokokvalitetnih materijala
  • Doživotno jamstvo na zubne implantate
  • Konzultacije sa specijalistom oralne kirurgije prije zahvata
  • Vrhunski opremljenu specijalističku ordinaciju za operativne zahvate
  • Ugradnju zubnih implantata prema najvišim standardima (ISO 9001:2015 certifikat)
  • Profesionalnu podršku tijekom cijelog procesa ugradnje zubnih implantata, kao i tijekom cijele postoperativne faze

Kandidati

Zubni implantati namijenjeni su pacijentima starijim od 18 godina kojima nedostaje jedan, nekoliko ili svi zubi i za pacijente nezadovoljne klasičnom zubnom protezom koja im uzrokuje nelagodu i smetnje.

Priprema

Prije planiranja implantacije potrebno je napraviti pripremu kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje pacijenata i prevenirale moguće komplikacije. U slučaju bolovanja od nekih kroničnih bolesti preporuka je posavjetovati se sa svojim liječnikom. 

Na specijalističkom pregledu utvrđuje se trenutno stanje i radi 3D CBCT snimak. Pomoću trodimenzionalnih prikaza dobiva se točna vizualizacija zubnih struktura u njihovom stvarnom prostornom prikazu. Svaki implantološki zahvat pomno je isplaniran korištenjem ove vrste dijagnostike, te je moguće vrlo precizno virtualno isplanirati cijeli proces same ugradnje implantata čime se postiže maksimalno precizno pozicioniranje implantata.

Oralni kirurg u suradnji sa specijalistom protetike određuje plan i trajanje terapije. Nakon stručnih konzultacija pacijent dobiva sve informacije o postupku terapije. Od preoperativne do postoperativne faze pacijentu je na raspolaganju tim Poliklinike ARENA za podršku i savjete.

Tijek zahvata

Ugradnja zubnih implantata najmodernije je rješenje za nedostatak jednog, nekoliko ili svih zuba. Veliku popularnost zahvaljuje tome što je danas uz suvremenu medicinsku tehnologiju gotovo bezbolan i siguran zahvat.

Oporavak

Odmah nakon zahvata pacijent dobiva antibiotik, analgetik te je moguće normalno funkcionirati, a idući dan u stanju je obavljati sve radne aktivnosti. U slučaju otekline pomoći će stavljanje hladnog obloga iznad operiranog mjesta prema preporukama doktora. 

Nakon ugradnje zubnih implantata važno je nastaviti pravilno održavati svakodnevnu redovnu oralnu higijenu zubi. Pravilno održavanje oralne higijene uključuje redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca ili svile te tekućine za ispiranje usta. Preporuka je redovito ići na pregled i raditi profesionalno uklanjanje zubnog kamenca i plaka kod stomatologa, barem 2 puta godišnje. 

Za postoperativnu higijenu rane potrebno je koristiti izrazito mekane četkice za zube, kao i interdentalne četkice, te dobro iščetkati okolne zube kako ne bi došlo do onečišćenja rane. U prva dva tjedna nakon zahvata preporučuju se proizvodi za profesionalno održavanje oralne higijene, tj. za postoperativnu higijenu rane. Sve detalje o tome pacijent dobiva od strane specijalista Poliklinike ARENA nakon zahvata.

Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2021 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.