Radni dan doktora u našoj poliklinici

Legenda kaže da su doktori dentalne medicine, u usporedbi s ostalim zanimanjima, izloženi najvećem riziku od stresa. Hmmm, osobno se mogu samo djelomično složiti s tom konstatacijom jer osjećaj sreće i osmijeh koje mi svakodnevno poklanjaju pacijenti nešto su neprocjenjivo. Nešto što nas, "ljude pod stresom", stavlja u privilegirani položaj u usporedbi s ostalim zanimanjima. Nešto što nas motivira i tjera na svakodnevni napredak kako bi čim više tih "neprocjenjivih" trenutaka doživjeli s našim dragim pacijentima.


Početak mog radnog dana, vjerujem, ne izgleda drugačije od vašeg. Uvijek prisutna iritirajuća budilica koja stalno "prerano" zvoni, znak je da je vrijeme za nove radne pobjede. Brzinsko tuširanje, pranje zubi, spremanje i doručak nešto je bez čega ne mogu zamisliti početak dana.

Dolazim na posao. Ima nas puno i uvijek je zanimljivo vidjeti kako pojedinci drugačije podnose neispavanost i jutro. Neki ne pričaju dok ne popiju kavu, neki su već odavno raspoloženi za dubokoumne razgovore, neki za šale. Ja, ja sam tu negdje između. Smatram se jutarnjim tipom. Glazba i pjevanje u kupaonici dok se spremam, kaže moja majka, neizostavna je rutina od malih nogu.


Nakon što smo se svi pozdravili i zaželjeli si još jedan uspješan dan, ulazim u ordinaciju i pripremam sve za prve pacijente. Svaki pacijent je poseban i zahtjeva individualni i profesionalni pristup, stoga prije i tijekom svakog zahvata moramo savršeno organizirati pripremu i analizu. Moja asistentica Nina (punog imena Nikolina) puno mi pomaže u svakodnevnom radu i bez nje to bi sve bilo puno teže. 🙂


Nisam se ni okrenuo, a već je nekoliko pacijenata prošlo kroz ordinaciju, a kazaljke na satu pokazuju 12 sati, što znači da je vrijeme za ručak. Neprestano sam na meti zbog ogromne količine tjestenine koju svakodnevno jedem, ali to nije ništa čudno, s obzirom da dolazim s istarskog poluotoka, gdje je to dio tradicije. Nakon kratkog, ali ugodnog razgovora s kolegama, vraćam se u ordinaciju na još nekoliko sati nakon čega naš radni dan završava.


Kraj radnog vremena. Osim što smo kolege, privatno smo jako dobri prijatelji, što dokazuje da svaki dan nakon posla odemo na kavu u obližnji caffe bar.


Ukratko, ovako izgleda moj prosječni radni dan. Jeste li u tekstu osjetili kakvu stresnu situaciju, ono o čemu je bilo govora na početku? Nisam ni ja. Zato nas posjetite u Poliklinici ARENA i budite dio naše vesele svakodnevice.
dr. Haris Šabić, med. dent.

Poliklinika ARENA

Poliklinika ARENA – Centar vrhunske stomatologije, okupili smo tim stručnjaka iz svih grana stomatologije i to sve na jednom mjestu. Tako pokrivamo područja protetike, parodontologije, ortodoncije, oralne kirurgije i estetske stomatologije. Entuzijastični i posvećeni radu, svi djelatnici pacijentima žele pružiti vrhunsku uslugu i savršen osmijeh na jednom mjestu.

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2020 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.