Digitalno planiranje CAD/CAM

Digitalno planiranje terapije
CAD/CAM tehnologija koristi se kako bi se pacijentima osigurala kvalitetna izrada zubnog nadomjestka uz pojednostavljen proces izrade.

CAD je kratica za engleski izraz Computer Aided Design, odnosno računalno potpomognuto oblikovanje.
CAM je kratica za Computer Aided Manufacturing, a što se na hrvatski prevodi kao računalno potpomognuta izrada.

Digitalno planiranje terapije

Svaki CAD/CAM sustav se sastoji od tri dijela:

  • Intraoralnog ili ekstraoralnog skenera koji pretvara geometrijske podatke u digitalni, trodimenzionalni oblik koji se tada može procesuirati u programu.
  • CAD jedinica, odnosno program koji procesuira prikupljene podatke, obrađuje ih te na osnovu njih priprema set podataka koji će služiti pri izradi finalnog rada.
  • U CAM jedinici se, prema zadanom programu tehnikom frezanja („glodanja“), izrađuje zubni nadomjestak iz pripremljenoga bloka materijala. Kao alternativna tehnologija metodi glodanja, na tržištu se pojavila i metoda 3D printanja koja ima sve veću ulogu u suvremenoj stomatološkoj protetici.

    Primjenom prethodno navedenih tehnologija moguć je kompletan digitalni tijek i način rada pri dijagnostičkom i estetskom planiranju tretmana.
    Ovom tehnologijom izrađuju se veoma precizni nadomjesci, bilo da se radi o zubnim mostovima, krunicama ili ljuskicama te je omogućena izrada nadomjestaka visoke estetske vrijednosti koji su, u pravilu, dugotrajniji.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.