ORTODONCIJA

Moram li popraviti sve pokvarene zube prije ortodontske terapije?

Potrebno je sanirati sve probleme sa zubima prije ortodontske terapije. Razlog tomu je taj što je za vrijeme ortodontske terapije otežano održavanje oralne higijene i popravci zahtijevaju skidanje i ponovno postavljanje aparatića.

Koje je rješenje za nepravilan zagriz?

O vrsti i izraženosti anomalije ovisi i terapija. Ona može biti kirurška, ortodontska, protetska ili kombinacija istih. Svakako je potreban pregled kako bi stomatolog predložio opcije koje su indicirane za konkretnu situaciju. Ipak, najčešće se radi o ortodontsko-protetskoj kombinaciji.

Što je retainer?

Retainer je ortodontska naprava kojoj je cilj zube zadržati u poziciji u koju su dovedeni ortodontskom terapijom. Razlikujemo fiksni i mobilni retainer. Fiksni retainer radi se od žice i za zube učvršćuje adhezivno - što znači da u ustima ostaje stalno, a mobilni retainer je udlaga koja se radi od prozirnog plastičnog materijala i može se skidati i stavljati. Gotovo uvijek se nakon ortodontske terapije izrađuje i fiksni i mobilni retainer.

Koliko traje ortodontska terapija?

Ortodontska terapija ovisi o indikaciji za nošenje ortodontskog pomagala te o dobi pacijenta. Uvriježeno je mišljenje da se fiksni aparatić nosi otprilike oko 2 godine, ali naravno treba napraviti klinički pregled nakon čega ortodont procjenjuje u kojem vremenskom razdoblju možemo očekivati uspješnu terapiju.

Koji fiksni aparatić za zube izabrati?

Fiksni aparatić izabirete u suradnji s vašim ortodontom ovisno o anomalijama zubi ili čeljusti koje imate, dužini trajanja terapije i estetici samog aparatića.

Imam li previše godina za ortodontsku terapiju?

Što se godina tiče, nema ograničenja za ortodontsku terapiju. Međutim, prilikom odluke o ulasku u ortodontsku terapiju treba obratiti pažnju i na druge parametre u određenoj dobi pacijenta.

Najbolji način za održavanje oralne higijene tijekom ortodontske terapije?

Tijekom ortodontske terapije oralna higijena treba biti na višoj razini zbog otežanog čišćenja uslijed aparatića. Preporučuje se temeljito četkanje nakon svakog jela. Također, postoje posebne četkice koje su prilagođene za čišćenje aparatića.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Pošaljite online upit

Copyright © 2021 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly