ESTETIKA

Imam preosjetljive zube, mogu li ih izbijeliti?

U principu da, no ne preporučuje se jer treba imati na umu da će zubi biti još osjetljiviji, pa se preporučuje primarno smanjiti preosjetljivost zubi pastama za preosjetljivost, a ako ne funkcionira, konzultirati se sa stomatologom da se riješi primarni problem.

Koje je najbolje sredstvo i metoda za izbjeljivanje zubi?

Danas se izbjeljivanje zoom lampama (hladnim svjetlom) u ordinaciji smatra najučinkovitijim načinom izbjeljivanja zubi.

Od čega imam bijele mrlje na zubima?

Bijele mrlje na zubima mogu biti genetski uzrokovane ili mogu nastati uslijed nedostatka pojedinih minerala prilikom razvoja zuba. Također mogu biti posljedica nastanka početnog karijesa tzv. bijelih mrlja koje predstavljaju oblik karijesa koji napreduje u unutrašnjosti zuba dok izvana caklina izgleda zdrava i netaknuta. Bijele mrlje javljaju se i uslijed dehidracije zuba nakon dužeg zahvata u ustima ili nakon izbjeljivanja. Mrlje koje se pojave nestaju ubrzo nakon završetka zahvata kad se zub ponovno obloži slinom.

Koja hrana mijenja boju zubi?

Intenzivno obojena hrana i piće poput kave, crvenog vina, čaja i sl. mogu s vremenom obojiti zube. Preporučuje se koristiti slamku prilikom konzumacije takvih napitaka. Nastale pigmentacije moguće je izbijeliti.
Imate dodatnih pitanja? Pošaljite nam upit, zatrażite ponudu ili dogovorite besplatan specijalistički pregled
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.