Kako izgleda postupak ugradnje implantata

Zubni implantati su trajno i fiksno rješenje kod nedostatka jednog, nekoliko ili čak svih zubi. Preko 20.000 ugrađenih implantata u Poliklinici ARENA rezultat su predanosti vrhunskog tima stručnjaka oralne kirurgije, protetike i opće stomatologije koji su uključeni u svaki postupak ugradnje zubnih implantata. Naši pacijenti dobivaju jamstvo na implantate za cijeli život što je bitan faktor pri odlučivanju na zahvat.

Postupak ugradnje implantata ima par koraka prije kojih pacijenti dobiju dijagnoze i plan zahvata te imaju potpunu podršku specijalista stomatologa tijekom svih faza postupka ugradnje.

1. Umetanje titanskog vijka u kost čeljusti prvi je korak u postupku ugradnje. Ugradnja jednog implantata traje oko 15 minuta, ovisno o pacijentu i radi se većinom u jednom dolasku. Postupak se provodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan. Zubni implantati preuzimaju funkciju nosača gornjeg vidljivog dijela zube – krunice i ulogu korijena za zamjenski zub. Rade se od iznimno otpornog i kvalitetnog titana koji je najbolji metal za zubne implantate. Titan ima jedinstvenu sposobnost spajanja s kosti i stvara čvrstu podlogu za zamjensku krunicu.

2. Između implantata i zubne krunice postavlja se abutment koji ima ulogu vezivnog elementa između titanskog vijka – implantata i zubne krunice.

3. Nakon ugradnje implantata započinje oseointegracija, proces u kojem se implantat spaja tj. sraste s kosti i postaje potpun nadomjestak i zamjena korijenu zuba. Proces sraštavanja traje oko 3 mjeseca i nakon završetka na implantat se postavlja zubna krunica.

4. Postavljanje krunice završni je proces i prvo se postavlja privremena krunica koja pomaže „oblikovati“ desni, nakon čega se stavlja trajna krunica na svoje mjesto. Veličina, oblik i boja krunica su jedinstvene i krunice se vizualno miješaju s ostatkom zubi i stvaraju prirodan izgled. Protetski dio izrađuju zubni tehničari u vlastitom laboratoriju Poliklinike ARENA čime se postiže bolja sinergija jer tim uključen u terapiju pacijenta radi usko povezano.

Jere Šupe, dr.dent.med.

Dr. dent. med. Jere Šupe diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2014. godine. Nakon završenog pripravničkog staža u stomatološkoj Poliklinici Perkovčeva, dolazi u Polikliniku ARENA kao pojačanje našem timu. Područje interesa su mu estetika i parodontologija. Izvan ordinacije u slobodno vrijeme rado sluša glazbu i veliki je zaljubljenik u sport, a najviše u Formulu 1.

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2020 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.