HUMBLE BRUSH sredstva za oralnu higijenu

Zdrav i lijep osmijeh svakako znači odsustvo bolesti u ustima, međutim, vrlo često zanemarujemo da on osobu ispunjava i osjećajem sigurnosti i rješava nelagode u obavljanju svakodnevnih aktivnosti što je bitna komponenta zdravlja. Presudnu ulogu u prevenciji bolesti i održavanju zdravlja usne šupljine čini ispravna i redovita oralna higijena. Kao stomatolog, svakako ću preporučiti i potaknuti pacijente na korištenje svih pomagala za održavanje oralne higijene. Međutim, i dalje sam mišljenja da je ključno i neizbježno redovito i pravilno četkanje s kvalitetnom četkicom za zube i zubnom pastom.

Zbog brige za preventivu, ponuđene prilike i stomatološke znatiželje, odlučio sam napraviti osvrt na zanimljivu Humble Brush četkicu kako bi bio spreman odgovoriti na sva pitanja svojih pacijenata.

Humble Brush četkica je proizvod iz Švedske koji dolazi u nekoliko boja i lijepog je dizajna. Drška je napravljena od bambusa, ergonomski je oblikovana i zahvaljujući površini bambusovih vlakana, ne klizi na dodir. Vlakna četkice su jedini dio koji se ne može reciklirati jer sama četkica se prodaje u razgradivom pakiranju unutar kutijice od recikliranog papira. Isprobali smo i Humble Brush zubnu pastu, koja je također od prirodnih materijala, a sama tuba je napravljena tako da koristi vrlo mali postotak plastike i da sama proizvodnja manje onečišćuje okoliš, nego što je slučaj s drugim tubama. Priznajem da mi je, kao i većini kolega, estetika jako bitna. Na prvi pogled ova četkica me sa svojim jednostavnim dizajnom i bojom osvojila. Drvo, vlakna i reciklirani papir. Svidjelo mi se što je ukomponirana ideja očuvanja prirode kroz korištenje biorazgradivih materijala, a svakako podržavam i možda najljepšim smatram Humble Brush projekt potpomaganja higijene u slabije razvijenim zemljama.

Međutim, neodgovorno bi sa stajališta stomatologa bilo da izgled umjesto funkcije utječe na moju ocjenu i izbor četkice i zubne paste. Stoga sam odlučio Humble Brush četkicu i zubnu pastu koristiti barem 2 tjedna i dati procjenu i mišljenje o njenoj ulozi u održavanju kvalitetne higijene usne šupljine.

Pasta mi se jako svidjela. Lako se nanosi, veoma ugodnog je okusa i mirisa, a uz to osigurava dobar zadah. Proučio sam i sastav. Sve što smatram važnim nalazi se i u ovoj zubnoj pasti. Osim standardnih punila, boja, abraziva i sapuna, jako mi je drago što vidim da su u sastav ukomponirana i ulja ljekovitog bilja. Posebno bih istaknuo metvicu i žalfiju, čija je važnost u njezi usne šupljine zaboravljena prilikom navale umjetnih spojeva.

Četkica je, moram priznati, kvalitetna. Mislim da bi sama drška, napravljena od bambusa, nekim ljudima mogla okusom biti problem, ali vrlo brzo sam se priviknuo. Treba se podsjetiti i da bambus posjeduje antibakterijska svojstva što je svakako plus za materijal od kojega je glava četkice napravljena. Vlakna su dovoljno tvrda da odstrane naslage, a ipak dovoljno meka da neće oštetiti caklinu dugim korištenjem ukoliko je četkanje pravilno.

S obzirom na to da nemam problema s održavanjem oralne higijene, odlučio sam i jednoj od svojih zahtjevnijih pacijentica, koja redovito dolazi zbog profesionalnog uklanjanja zubnih naslaga, ponuditi da isproba Humble Brush četkicu. Prenosim vam i njeno mišljenje, jer joj za razliku od mene, održavanje oralne higijene poprilično komplicira fiksna ortodontska naprava.
"Od kada sam stavila ortodontski aparatić trudim se jednom u 2-3 mjeseca otići i na uklanjanje zubnog kamenca jer imam osjećaj da se puno više zadržava sada nego prije. Zubna četkica mi je postala kao modni dodatak koji stalno imam sa sobom u torbi jer nikad ne znam kad će mi zatrebati.

S obzirom na to da sam žena, estetika mi je u mnogočemu ispred funkcionalnosti, pa me tako i Humble Brush oduševio na prvu. Sviđa mi se njihov minimalistički dizajn koji kombinira prirodne i reciklirane materijale. Tako da sam se veselila isprobati novu četkicu i vidjeti hoću li biti jednako zadovoljna i učinkovitošću. Moram priznati da sam nakon prvog četkanja htjela odustati jer mi je bio neobičan osjećaj drveta u ustima za vrijeme četkanja. Ali sam ipak odlučila koristiti četkicu barem tjedan dana prije finalne odluke jer već nakon prvog četkanja imala sam osjećaj da su mi zubi jako dobro očišćeni, a to mi je ipak najvažnije. Nakon tjedan dana, u potpunosti sam se navikla, jedino bih voljela da dolazi i u extra-soft varijanti jer su mi vlakna mrvicu prečvrsta s obzirom na aparatić i na konstantna četkanja. Zubnu pastu sam također isprobala i ostavlja fini aftertaste nakon četkanja. Svakako bih Humble Brush četkicu preporučila svima jer osim što ni u čemu nije lošija od konvencionalnih četkica, ugodno me iznenadio i njihov buy-one-give-one princip, što znači da kupovinom svake Humble Brush četkice donirate za oralno zdravlje djece u nerazvijenim zemljama."

Sad kad ste čuli mišljenja s obje strane nadamo se da ćemo i mi čuti Vaše mišljenje i iskustvo s ovim zubnim četkicama. Također se nadamo da smo vam olakšali odabir ukoliko ste razmišljali o kupnji. Za bilo kakva dodatna pitanja stojimo Vam kao i uvijek na raspolaganju telefonski na 01/6542-655.

Poliklinika ARENA

Poliklinika ARENA – Centar vrhunske stomatologije, okupili smo tim stručnjaka iz svih grana stomatologije i to sve na jednom mjestu. Tako pokrivamo područja protetike, parodontologije, ortodoncije, oralne kirurgije i estetske stomatologije. Entuzijastični i posvećeni radu, svi djelatnici pacijentima žele pružiti vrhunsku uslugu i savršen osmijeh na jednom mjestu.

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2020 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.