Pobijedite strah od stomatologa

Smijati se samopouzdano, bez osjećaja srama, je želja većine nas, no realnost nam govori kako velik broj ljudi ima velike dentalne probleme.

Kada dođe do problema sa zubima, nužno je posjetiti stomatologa koji će pogledati cjelokupnu dentalnu situaciju te pronaći uzrok problema i najbolje zdravstveno rješenje. No što kada je strah od stomatologa prevelik?

U našoj poliklinici se svakodnevno susrećemo s velikim brojem pacijenata koji su u velikom strahu od stomatologa i stomatoloških zahvata te odgađaju posjet stomatologu sve dok ne postane prekasno.

Nedostatak kontrole, bol, osjećaj srama i/ili prethodna loša iskustva, sve su to razlozi koji opravdavaju strah od zubara. Ipak, za dobrobit oralnog zdravlja, stomatologa treba posjetiti minimalno dva puta godišnje.

Naš stručni tim svim pacijentima pruža potpunu podršku otpočetka do kraja zahvata te čini sve kako bi posjet stomatologu i rješavanje dentalnih bio ugodno iskustvo koje će završiti s velikim osmijehom na licu.

Također, kod svih zahvata koristimo lokalnu anesteziju što čini svaki zahvat bezbolnim. Kod pacijenata koji pokazuju izrazit strah od stomatologa, najvažnije je zadobiti njihovo povjerenje i ostvariti kvalitetnu komunikaciju međusobnu komunikaciju.

Ako već duže razdoblje niste posjetili stomatologa zbog straha, priredili smo nekoliko savjeta koji će vas ohrabriti da sjednete na zubarsku stolac i pobrinete se o svom oralnom zdravlju.

1. Osvijestite strah

Prvi korak koji je potrebno napraviti jest osvijestiti razlog zašto vam posjet zubaru predstavlja problem. Bilo da su vam zubi od nebrige stradali pa osjećate sram ili vam je posljednji posjet stomatologu bio toliko bolan pa ga još uvijek dobro pamtite, jednom kad osvijestite razlog, moći ćete pronaći rješenje. Što god problem jest, nikada nije toliko velik da ga u razgovoru sa zubarom ne možete riješiti.

2. Pronađite pravog stomatologa

Veliki dio prevladavanja straha od zubara jest odabir pravog stomatološkog centra. Važno je da sa stomatologom možete otvoreno razgovarati o strahovima, u opuštenom okruženju kako bi se osjećali što ugodnije. Također, velika je prednost kada na jednom mjestu možete dobiti kompletnu uslugu.

Uz parodontologiju, koja je ključna za očuvanje zdravlja zuba kroz cijeli život, ustanova poput Poliklinike ARENA ima i odjele implantologije, protetike, ortodoncije i oralne kirurgije. Na taj vas način stomatolog koji je već zadobio vaše povjerenje može upoznati s kolegama koji također mogu pomoći vašem oralnom zdravlju.

Poliklinika Arena, uz kompletnu uslugu na jednom mjestu, ima i najnapredniju tehnologiju i materijale svjetskih proizvođača pa ne morate strahovati kako će vas boljeti tijekom zahvata ili strepiti nad rezultatom terapije.

3. Povedite pratnju na zahvat

Bilo da je to prijatelj ili član obitelji, pratnja će vam pružiti dodatnu potporu i neće vam dopustiti da odustanete u posljednji čas. Ako je moguće, neka vaša pratnja bude osoba koja ne pati od straha od stomatologa kako bi vas mogla istinski bodriti. Također, bolje je ako termin rezervirate ujutro kako ne biste cijeli dan čekali u strahu i neizvjesnosti.

4. Zaokupite se pozitivnim mislima

Najgore što možete učiniti na zubarskom stolcu jest gledati u aparaturu i instrumente. Radije zažmirite i mislite o lijepim trenucima. Dobra okupacija misli je i glazba – sve naše ordinacije opremljene su slušalicama na kojima možete puštati omiljenu glazbu s glazbenog servisa Spotify. Na vama je da stavite slušalice u uši i opustite se uz omiljene stihove. ?

Osim glazbe, nudimo mogućnost gledanja filmova i serija na popularnoj platformi Netflix što vam pruža mogućnost pogledati epizodu omiljene serije ako to niste stigli kod kuće. ?

5. Nagradite se

Ako i dalje niste sigurni možete li se suočiti sa strahom od stomatologa, pozivamo vas da nas posjetite na besplatnom pregledu kako biste popričali s našim doktorima i uvjerili se kako nema mjesta strahu.Naš cijeli tim svim pacijentima, a posebno onima koji imaju izrazit strah od stomatologa, pristupaju s posebnom pažnjom i detaljno ih informiraju o svakoj fazi zahvata, trajanju samog zahvata i postupku primanja anestezije.

Svaki put nakon završenog tretmana možete se nagraditi. Poklonite si nešto lijepo ili organizirajte putovanje, ovisno o tome kakve su vaše mogućnosti. Prevladavanje ovog straha zaista zaslužuje biti nagrađeno, iako, najveća nagrada je lijep osmijeh.

Ako imate dodatnih nedoumica ili pitanja javite nam se pozivom na 01 6542 655 ili porukom na info@arenapoliklinika.hr.
Javite nam se s potpunim povjerenjem i pobrinite se za svoj osmijeh!

Poliklinika ARENA

Poliklinika ARENA – Centar vrhunske stomatologije, okupili smo tim stručnjaka iz svih grana stomatologije i to sve na jednom mjestu. Tako pokrivamo područja protetike, parodontologije, ortodoncije, oralne kirurgije i estetske stomatologije. Entuzijastični i posvećeni radu, svi djelatnici pacijentima žele pružiti vrhunsku uslugu i savršen osmijeh na jednom mjestu.
  • Slanjem podataka putem ove kontakt forme, dozvoljavam da me Stomatološka poliklinika ARENA kontaktira u vezi mog upita, a moje prikupljene osobne podatke koristi i obrađuje dalje, sukladno izjavi o povjerljivosti.
  • Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 10 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pošaljite online upit

Copyright © 2022 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.