NOVI POČETAK S NOVIM OSMIJEHOM

Gospodin Adriano posjetio je u Stomatološku polikliniku ARENA sa željom da riješi probleme sa zubima koji ga muče godinama. Osim evidentnog nedostatka u estetici osmijeha, ono što je pacijentu predstavljalo veći problem je preosjetljivost potrošenih zuba i nemogućnost normalnog žvakanja. Nakon što je gospodinu predložen plan terapije on ga je prihvatio bez imalo oklijevanja i razmišljanja. Tijek terapije je zamišljen u dvije posjete i kroz nekoliko faza.

Prilikom prvog posjeta napravljen je detaljan specijalistički pregled (3D CBCT i 2D dijagnostika, klinički pregled) te je utvrđeno da, osim nedostatka nekoliko zuba, postoji jedan zub koji je potrebno izvaditi zbog velikog upalnog procesa te jedan zub kojem je potrebna revizija (ponovno endodontsko liječenje jer staro punjenje nije bilo dobro izvedeno). Nakon što su gospodinu temeljito očišćene meke i tvrde zubne naslage, zubi su ispolirani te je jedan zub revidiran, napravljena je dubinska parodontoplastika. Istog dana specijalist oralne kirurgije mu je uzlokalnu anesteziju izvadio jedan zub te postavio dva implantata u donju čeljust zbog nedostatka donjih kutnjaka (lijeva i desna strana). Nakon što je specijalist procijenio da je potrebno pričekati 4 mjeseca na oseointegraciju implantata (sraštanje implantata s čeljusnom kosti), pacijent je dobio sve potrebne lijekove (antibiotik, tablete protiv bolova, led) i zakazan je novi termin zanekoliko mjeseci.

Nakon što su prošla 4 mjeseca, gospodin Adriano je stigao na svoj drugi termin u Polikliniku ARENA, jedva čekajući svoj novi osmjeh. Tom prilikom izrađen je kontrolni rentgenski (2D) snimak koji je pokazao da su implantati oseointegrirali s čeljusti, što je znak da radovi mogu ići dalje. Za početak bilo je potrebno dogovoriti s pacijentom hoće li se raditi kombinacija cirkon-keramičkih krunica (prednjih deset zuba) i metal-keramičkih krunica (kutnjaci) jer je napomenuo kako mu je osim funkcije žvakanja važna i estetika prednjih zuba. U suradnji sa stomatologom pacijent je izabrao boju, veličinu i oblik zuba. Želje su zabilježene i poslane u dentalni laboratorij Poliklinike ARENA. Pod lokalnom anestezijom potom su preparirani svi zubi gornje i donje čeljusti, uzeti su otisci i napravljene privremene krunice dok se iz laboratorija čeka završni rad.

Sljedećeg dana napravljena je proba konstrukcije, odnosno probu cirkona i metala na zubima, na kojoj je utvrđeno da sve savršeno prijanja te je preostalo jedino s veseljem čekati sljedeću probu.

Tri dana nakon zadnje probe, stigli su “novi zubi” a gospodin Andriano jedva je dočekao trenutak da u ogledalu vidi svoj novi osmjeh. Rezultat je bio savršen, a pacijent neopisivo sretan i zadovoljan. Adriano se teško mogao odvojiti od svojih novih zuba, ali bilo je potrebno poslati rad na konačnu glazuru u dentalni laboratorij. Nakon 2 sata slijedilo je fiksiranje keramičkih krunica. One su trajno cementirane nakon što je usklađena okluzija (zagriz) i time su pacijentu omogućene funkcijske kretnje s novim zubima. Nakon cementiranja uzet je otisak gornjih zuba radi izrade zaštitne udlage koja će pomoći pacijentu da preko noći ne stišće zubima i da relaksira mišiće i čeljusni zglob.

Presretni Adriano pri odlasku je dogovorio svoj kontrolni pregled za 6 mjeseci.

Želite znati jeste li kandidat za ovu vrstu zahvata? Kontaktirajte nas na 01/6542-655, stojimo Vam na raspolaganju!

Poliklinika ARENA

Poliklinika ARENA

Poliklinika ARENA – Centar vrhunske stomatologije, okupili smo tim stručnjaka iz svih grana stomatologije i to sve na jednom mjestu. Tako pokrivamo područja protetike, parodontologije, ortodoncije, oralne kirurgije i estetske stomatologije. Entuzijastični i posvećeni radu, svi djelatnici pacijentima žele pružiti vrhunsku uslugu i savršen osmijeh na jednom mjestu.

Dozvoljavam Poliklinici ARENA da me kontaktira u vezi mojih upita

Priloži snimak ili ortopan

Pošaljite online upit

Copyright © 2020 Stomatološka poliklinika ARENA Sva prava pridržana.